11/25/13

Talvi on saapunut pohjoiseen!

Meillä on uusi perheenjäsen: ) 17.10. syntyi suloinen poikavauva. Talvi menee kuntoa kohottaessa niin itsellä kuin settereilläkin. Hiihdellään ja pidetään taukoa näyttelyistä.

Jukka Teijosta laittoi C-pennusta Donnasta kuvan.  Hieno tyttö on kasvatista kasvanut. Tapasimme Jukan ja Donnan kanssa kesällä.

Donna

 

Mr Bean , B-pennuista muutti kesällä Lahteen. Ikävä on välillä vekkulia kasvattia. Santtu kävi Lahden näyttelyssä Elinan ja Danielin kanssa lokakuussa. Tuloksena ERI 4. Santtu on vuoden 2009 Juniori voittaja ja yksi suosikki uroksistani 🙂

Santtu, Lahden KV

 

Minä osallistuin lokakuussa Katariina Mäen jalostusluennolle, jonka oli järjestänyt Sukokan Lapin alueyhdistys. Luento oli mielenkiintoinen. Lonkkaindeksit kertovat paljon koiran jalostusarvosta. Lyhyesti sanottuna lonkkaindeksi alle 100, niin koira on keskivertoa huonompi rotunsa edustaja. Jos taas indeksi pyörii 100, niin koira on keskiverto rotunsa edustaja. Reilusti yli 100, esim. 114, niin koira on loistava rotunsa edustaja ja näitä yksilöitä tulisi ainoastaan käyttää jalostukseen. Aika haastavaksi on kyllä mennyt koiran jalostaminen.

Noel (Discovery Across the Universe) osallistui Elinan kanssa marraskuussa Jyväskylän pentunäyttelyyn. Raamikas poika oli  urosten kolmas. Koira sai hyvät arvostelut ja esiintyminenkin on parantunut huimasti! Hyvä Elina ja Noel. Tästä on hyvä jatkaa Messarin junnuluokassa kisaamista.

Noel, Jyväskylä

Hyvää talven alkua kaikille! Joulukuussa menemme lonkkakuviin C-pentujen kanssa. Kasvattajana saan palautetta onko jalostustyö onnistunut viime pentueessa terveyden osalta.

 

kuuppis