03/9/14

Maaliskuun kuulumisia:)

Alkuvuosi on mennyt nopeasti lasten ja settereiden parissa. Pellon näyttely meni huonosti, koskaan ei ole tullut niin ”tylyä”tuomiota tuomarilta. Täällä Pohjoisessa on niin vähän näyttelyitä, niin sitten tulee mentyä vähän erilinjaisellekin tuomarille. Norjalaisen metsästysmiehen kanssa jalostustavoitteet eivät rakenteen osalta kohdanneet yhtään. Hän haki tosi leveää setteriä joka suhteessa (liikkeet, pää, rintakehä). Lyyli, Elsa ja Peku H, Alli (viime vuoden ROP.veteraani joka näyttelyssä) erittäin hyvä. Lyylin ensiesiintyminen kehässä sujui mallikkaasti ja tyttö esiintyi hyvin.  Reissu oli mukava. Kiva oli nähdä setterikavereita.
 
Näyttelyt ovat kuitenkin vain yksi harrastus mitä setterin kanssa voi tehdä. Ja, kun tietää sen luonteen, niin on hyvä olla muitakin harrastuksia energisen koiran kanssa. Minun ja Lordin juttu on yhteinen hiihtoharrastus. Vaaralan kävelyteillä hiihdetään valjakkohiihtoa ja metsässä koira saa juosta vapaana, kun minä hiihdän. Tosi mukavaa ja energiaa kuluttavaa.
Tämän vuoden käyn kasvattaja-akatemia kurssia Oulussa. Toivottavasti sieltä oppii miten jalostetaan entistä parempia ja terveempiä settereitä. Seuraava näyttely on vasta kesäkuussa ”kotikulmilla”.
Ruotsin poika Noel on täyttänyt yhden vuoden 9.3.2014.  Kävimme pojan ja Elinan kanssa ulkoilemassa yhdessä. Kivaa oli. Poika on pituuskasvunsa kasvanut ja nyt keskitytään kasvattamaan massaa, lihaksia ja turkkia.
Tulevaisuudessa jalostukseen käytettävissä Red Lovehunter`s Coopa Cape eli Kuuppis. C-pentueen parhain koira  asuu Sallassa ja on Tiinan omistama. Kuuppis on rakenteeltaan sporttinen, normaalin luuston omaava, omapäinen, temperamenttinen  setteriuros. Kuuppiksella on hyvä sukutaulu, isä Tatterslee Legend ja emänä on Mila, Red Lovehunter`s Bella Bambino, joka on kaikinpuolin terve ja rakenteeltaan tasapainoinen narttu. Kuuppis on kohta 2-vuotias ja hyvin jo pärjännyt näyttelyissä. Pojalla on 2 sertiä. Lonkat koiralla on B ja kyynärät terveet. Koira on myös Clad terve ja PRA rcd 4 silmäsairaudeltaan geneettisesti terve. Tiinan mukaan Kuuppiksellä on riistaviettiä, mutta omistaja ei ole kouluttanut sitä metsästykseen. Koira on kova touhuamaan ja tekee  mielellään mm. tokojuttuja, kun motivaation saa kohdalleen. Pojasta löytyy myös tiettyä herkyyttä, mitä setterissä kuuluukin olla.
Lisätietoja koirasta Tiinalta;  tiinukka89@luukku. com tai puhelimitse 0400-405781. Lisätietoja Kuuppiksen suvusta ja tuloksista saat Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä.
Lyyli on lonkkakuvattu ja tuloksia odotellaan Kennelliitosta. Donna kuvataan maaliskuun lopulla. Päivin ja Jaakon Friidun juoksua odotellaan ja toivotaan kenneliimme uusia punanuttuja kesälle/alkusyksylle.
 Hyvää kevättä kaikille!