04/16/14

Kevätkuulumisia

C-pennuista on kuvattu kuusi kahdeksasta. Kiitoksia tosi paljon omistajille, kun kuvasivat koiransa. Näin minä saan arvokasta jalostustietoa tulevaisuutta ajatellen. Minun jalostusperiaatteeni on, että teen harvoin pentuja, mutta sitten vaadin/toivon  että koiria käytetään näytillä ja pakolliset terveystulokset otetaan:) C-pentujen osalta pikkusen tultiin lonkissa alaspäin. A;n lonkat ovat piilossa jossakin, mutta eivät hävinneet. B;n lonkat ovat vielä settereillä hyvät, mutta C. tuntuu huonolta. Toki C;n lonkat eivät tule vaivaamaan setteriä perusarjessa jos ei ole nivelrikkoa. Lyylin C/B lonkka jäi hieman harmittamaan (varsinkin, kun se oli niin rajalla ollakseen B). Katsotaan jos koira kuvattaisi myöhemmin uudelleen. Kuitenkin jalostusarvo koiralla on 103. C-pentujen rakenteet ja luonteet ovat kaikinpuolin hyvät 🙂
Elinan Noelista uusin seisotuskuva. Kiva oli ulkoilla Oulun suunnassa pitkästä aikaa. Seuraavaksi Noel nähdään Oulun näyttelyssä, onneksi vielä junioriluokassa.
Kuuppiksesta pääkuva. Poika on käytettävissä jalostukseen ja tyttöystävää etsitään komealle pojalle. Myöhemmin tulossa palkki jalostusuroksistani.
 
Olin viikonloppuna opiskelemassa lisää koiran jalostuksesta kasvattaja -akatemian muodossa. Kahden päivän aikana sain tosi paljon hyödyllistä tietoa luonteesta, rakenteesta, tyypeistä, rotumääritelmästä. Oma jalostusihanteeni saa vain lisävahvistusta opintojen ja tehtävien muodossa. Täytyy sanoa, että vaativa ja haasteellinen setteri ei sovi ihan kenelle tahansa ihmiselle.  Pentusuunnitelmat siirtyivät syksyyn. Harkittua ja pitkäkestoista työtä pitää tehdä ennen mahdollista astutusta!
 
Maaliskuussa meilä oli settereiden ulkoulupäivä. Paikalla oli lähes 20 koirakkoa omistajineen. Mukava päivä. Pääsiäisenä suuntaamme mökille ja onneksi pääsen vielä hiihtämään Lordin kanssa metsään. Jos vaikka sattuisi näkemään riekkoja.
Hyvää pääsiäistä kaikille & loppukevättä!