06/24/15

Hyvää kesää Pohjoisesta!

kamu5

Kamu  VSP-pentu 2015 Roi.

20140917_142842

Lordi kaislikossa

Lordi on jo useaan otteeseen käynyt uimassa Kemijoessa, vaikka kesäkelit eivät ole vielä suosineet meitä. Milan kanssa käymme päivittäin pyöräilemässä, jotta kesän näyttelyissä koira on hyvässä lihaskunnossa.

 

hilima2

Hilma Lapualla 2015 pentuluokka

Kesän näyttelykauden aloitti kanakoirien erikoisnäyttely Lapualla. Tämä oli vasta kolmas kerta, kun osallistuin kanakoirien päänäyttelyyn. Lapualla koirat pääsääntöisesti edustavat ns. metsästyslinjalaista setteriä, mutta kokemus ja jalostuksen tietämyksen myötä kasvattini ovat osallistuneet myös näyttelyyn. Tänä vuonna mukana olivat Hilma pennuissa, Lyyli ja  Donna c-pennuista, Friidu b-pentueesta, Alli-veteraani a-pentueesta ja Tiinan Kuuppis c-pentueesta. Tuomari Peter Hoyer toivoi kasvateilleni hieman parempaa etuosaa. Päät, ilmeet, runko, taka-osa, liike ja turkki olivat moitteettomia hänen mielestä.  Hilma aloitti pentuluokan saaden 1, mutta ei kp;tä! Naistuomari ei antanut kenellekään kolmelle pennulle kunniapalkintoa. Arvostelu oli hyvä.

kuuppis5

Kuuppis ERI Lapualla.

Kuuppis sai ERIN, mutta kilpailuluokassa ei sijoitusta. Lyyli yllätti ja oli päivän paras ollen paras narttu 3 ja saaden SA;n (sertifikaatin arvoinen). Lyyli on Minnan koira ja olin saanut tyttöä lainaan. Elina esitti koiran hienosti.

lyyli2

Lyyli Lapua 2015 PN3

Donna sai hyvän ja tuomari moitti koiraa aivan liian kevyeksi. Kiitos Jukalle ja Jasmiinalle, kun tulivat näyttelyyn.

donna3 (1)

Donna

donna

Donna Lapualla sukuloimassa.

Lyyli ja Donna ovat tyypiltään samanlaisia, mutta siskokset kehittyvät eri tahtiin! Donna on sitten veteraaniluokissa edukseen hoikkuuden ansiosta.

friidu&lyyli

Friidu Lapualla

Päivin Friidu esiintyi reippaasti ja koira sai hyvät arvostelut ja ERIN. Alli sai erittäin hyvän ja 11-vuotiaan veteraanin matkaväsymys näkyi koirassa ja erityisesti liikkeessä. Minun kasvattajaluokka sijoittui viidestä kasvattajajoukosta kolmanneksi, mutta emme saaneet kunniapalkintoa.

alli3

Alli 11-vuotta

Päivä oli mukava ja opettavainen. Sain analysoida kehän laidalla koirien rakennetta ja pohtia omaa jalostustyötä ystävien kanssa. Katsotaan lähdetäänkö ensi vuonna Lapualle uusin kujein ja avoimin mielin. Kiitos Päiville, Elinalle ja Tiinalle matkaseurasta. Mukavaa myös, kun Jukka toi Donnan näytille. Oli myös kiva nähdä muita tuttuja setterikavereita Etelästä ja Keski-Suomesta.

IMG-20150623-WA0001

kasvatit Lapualla 2015 Donna, Kuuppis, Hilma, Alli, Friidu & Lyyli

Sunnuntaina kisasimme Tuurissa ja tuomarina oli Pekka Teini. Menestys ei tällä kertaa ollut päätä huimaava. Paras sijoitus oli Hilman ROP pentu-titteli hyvillä arvosteluilla. Kuuppis ja Friidu saivat ERIN, Alli erittäin hyvän ja Lyyli hyvän. Oli kiva käydä Keskistä moikkaamassa ja Tuurin kyläkaupassa. Kesän pisin näyttelyreissu oli takana ja oli aika lähteä kotiin.

hilima3

Hilma Tuurissa ROP-pentu 2015

Tuurissa tuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa arvosteli Hilman  näin. Hyvät mittasuhteet. Riittävä luusto. Selvä sukupuolileima. Hyvät päänlinjat. Hyvä otsapenger. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä ylälinja ja häntä. Riittävä runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Hieman kapeat takaliikkeet, löysyyttä edessä. Hyvä karvanlaatu ja väritys. Tänään hiukan niukassa karvapeitteessä.

Rovaniemen ”koti”juhannusnäyttelyssä menikin sitten oletettua paremmin. Tuomari oli uusi norjalainen tuttavuus Rodi Hubenthal. Taunon Kamu oli VSP-pentu ja Päivin Hilma ROP-pentu. Molemmat saivat lupaavat arvostelut. Kiitos Taunolle, kun tulit mukaamme näyttelyyn.

kamu&hilma

Kamu VSP-pentu & Hilma ROP.

Tiinan Kuuppis ERI 3, vain kaksi urosta sai SA;n. Tuomari oli sa;n kanssa tiukkana.

kuuppis2

kuuppis Rovaniemi -15

Friidu sai jälleen ERIN ja ollen luokka 3.

friidu5

Pesonen juhannusnäytelmissä 2015

Oma koirani Mila yllätti ollen paras narttu 2 ja saaden Cacibin. Koira esiintyi loistavasti ja liike oli lentävä. Vasta nyt koira on kunnossa pentujen jäljiltä.

mila

Cacib narttu 2015

Mycket god typ. Bra proportioner. Bra huvud, hals och skuldra. Kunde vara litet stramare i ryggen. Har något slutande kors och lag svanansättning. Annars bra vinklar. Rör sig bra. Bra päls. Cacib oli meille ensimmäinen. Tavoitteet Milan kanssa on aika hyvin saavutettu puolessatoista vuodessa. Teetin koiralla toiset pennut, saimme tokotuloksen ja nyt Cacibin. Vuoden päästä koira on jo veteraaniluokassa ja sinne meille on omat suunnitelmamme.

 

mila2

Mila juhannusnäytelyssä-15

Alli oli väsynyt Tuurin pitkästä matkasta ja sai arvostelun erittäin hyvä.

alli

Alli-veteraani

Kasvattajaluokka sai ykkösen ja kunniapalkinnon. 3 kombinationer. Typmassa, jämn och bra krupp. Mycket bra huvuder, utmärkta överlinjer. Typiska rörelser.

 

kasvis

kasvattajaluokka 2015 juhannusnäyttely. Kiitos Päivi, Sussu & Tiina.

Tiinan Kuuppis on käytettävissä jalostukseen. Koira on terve, rakenteellisesti tasapainoinen, luonne temperamenttinen ja rotutyypillinen  ja sitä riistaviettiäkin löytyy. Lisätietoja koirasta Tiinalta puhelin 0400405781  ja linkistä.

kuuppis6

Kuuppis & Tiina

Hyvää ja virkistävää kesää kaikille! Pidetään koiristamme hyvää huolta kesälläkin.

kamu

Kamu

 

hilma1

Hilman hörppytauko näyttelyssä

friidu8

Friidu alias Pesonen ottaa rennosti näyttelyt.