09/6/15

Kennel Red Lovehunter`s kuulumisia!

20150620_115416_resized – kopio

Paulus kalassa mökillä.

Pohjoisessa kesä on vaihtunut syksyyn. Minä pidän kovasti syksystä vuodenaikana. Silloin pääsee setterin kanssa ulos luontoon usein.

Loppukesästä Lordille tuli ihoon ihme kutina. Syykin selvisi. Koira sai eräästä rapakko-järvestä syyhyn. Onneksi lääkkeet helpottivat kamalaa kutinaa. Olisi kyllä inhottavaa jos koira kärsisi jatkuvasti iho-oireista. Yksi tärkeä jalostamisen aihe, välttää ihottumia!

20150805_193039_resized_1 – kopio

Lordi mökillä.

Eilan, Karin ja Jannen Roki kävi studiokuvissa kesän alussa. Koira on kovin kekseliäs ja hauska tapaus. Oikea ihanne perhekoira. Ja niin hyvätapainen urossetteri. Kiitos kuvasta Eila!

Roki 1Aa – kopio

Roki, kesä 2014.

Kesän viimeinen näyttely oli kotikulmilla elokuun lopussa! Hieno päivä kokonaisuudessaan. Settereitä oli mukana 16. Päivin ja Jaakon Hilma upeasti ainut narttu, joka sai SA;n (sertifikaatin arvo). Hilma 10kk.ikäisenä ensimmäinen serti ja VSP. (vastakkaisen sukupuolen paras).

IMG-20150829-WA0001

Hilman ensimmäinen serti & VSP

Hilman arvostelu. Tuomari Aila Lehmussaari. Oikeat mittasuhteet. Erinomainen pää. Kauniit korvat. Hyvä ylälinja. Varsin hyvä rintakehä. Sopiva raajaluuston voimakkuus. Kulmaukset ok. Liikkuu hyvin sopivalla askelpituudella. Oikea karvanlaatu, vaikka se onkin vielä vaiheessa.  Hilma on uusi suosikkini ja olen kovasti tyypiltä ja luonteen puolesta tykästynyt koiraan.

IMG-20150829-WA0008

Päivi & Alli kehässä viimeistä kertaa.

Näyttelyssä juhlittiin Allin kehäpäätöstä. 11-vuotias veteraani jäi vihdoin ansaitulle eläkkeelle.

 

IMG-20150829-WA0007

Allin viimeinen näyttely, jossa syötiin eläkekakkua.

Tiinan Kuuppis oli hienosti paras uros 2, Elsa sai Erinomaisen ollen luokassaan 2, Mila kaikki karvansa pudottaneena erittäin hyvä ja Alli erittäin hyvä. Kasvattajaluokka sai kunniapalkinnon ja isossa kehässä sijoituimme BIS (best in show) toiseksi! Tuomari Reino Korpela. Kiitos frendit mukavasta päivästä.

IMG-20150829-WA0006

Kasvattajaluokka. Mila, Hilma, Elsa, Kuuppis. Kuva Virve Simonen.

Kasvattajaluokan arvostelu. 3 yhdistelmästä. Yhdenmukainen ryhmä. Kaikilla hyvin kauniit ja oikealinjaiset päät. Hyvät mittasuhteet ja sopivat raajaluustot. Hyvin liikkuva ryhmä, jolla kaikilla hyvä karvanlaatu. Onnittelut kasvattajalle! Ensi keväänä jatkamme näyttelytouhua kasvattajaluokan muodossa. Nyt on mukana nuoria koiria, joilla askelpituus on hyvä ja vauhtia riittää!

IMG-20150829-WA0002

minä ja Hilma

Jalostuspohdintaa miettiessäni tämän kesän näyttelyt meni kokonaisvaltaisesti hyvin. Olin asettanut tavoitteeksi  Milalle yhden Cacibin ja sen me saimme. Kasvattajaluokan tasaisuus ja hyvät arvostelut myös lämmittävät mieltä. Olen tietysti aina iloinen, kun saan kasvattejani mukaan näyttelyihin ja esittää heitä. Minun tehtävä on viedä omia kasvatteja tasaisesti eteenpäin ja saaden mahdollisimman hyviä arvosteluja! Kiitos teille omistajat, kun olette lähteneet mukaan tähän ihanan kamalaan harrastukseen mukaan!

IMG-20150829-WA0000

Hilma ei vielä ymmärrä sertin arvoa.

IMG_1364

Tiina & Kuuppis.

Nyt unohdamme näyttelyt toviksi ja keskitymme luonnossa liikkumiseen ja metsästykseen syksyllä. Kuuppis on kova lintujenhakija Sallan metsissä. D-pentueen Sissi on harjoitellut  lintukoirahommia ja käynyt harjoittelemassa seisomista kyyhkyjen avulla. Myös noutoa on harjoiteltu Sissin kanssa. Kamu, Taunon koira D-pentueesta on myös saanut hyviä kokemuksia ja seisontoja kanalinnuista. Koira asuu Posiolla. Kamu on D-pentueen ainoa uros ja tosi kivanluonteinen. Ensi keväänä poikaa nähdään näyttelyssä.

DSC_0072a

Kuuppis

 

image2

Sissi koulutuksessa Torniossa.

IMG-20150903-WA0001

Hilma harjoittelee seisontoja kotipihassa.

Hilma on ilmoitettu syksyn kultamaljaan ja katseet ovat pitkälti koirassa. Kultamalja on rotujärjestön, Kanakoirakerhon järjestämä koe alle 2-vuotiaille koirille. Kokeessa  testataan koiran perinnöllistä riistaviettiä. Koe on Lapuan pelloilla ja siellä nuoret koirat hakevat pareittain. Siitä onkin aikaa, kun viimeksi kasvattini on osallistunut kultamaljaan. Itse olen  osallistunut Lordin kanssa viimeksi kultamaljaan vuonna 2007, joten aikaa siitä on vierähtänyt.

 

20150906_152755_resized

Lordi laavulla.

Kultamaljan yhteydessä järjestetään myös rakennekatselmus. Myös sinne Hilma on ilmoitettu mukaan! Näin minä kasvattajana saan jälleen palautetta miten jalostustyö on onnistunut. Tosi kiva tehdä siskon kanssa yhteistyötä setterijutuissa. Parhaimmillaan koiraharrastaminen on antoisaa yhteistyötä samanhenkisten  ihmisten kanssa.

Minä pääsen lokakuussa tunturiin Lordin kanssa. Meidän aluetoiminta järjestää koulutusviikonlopun Enontekiön Ropinsalmelle. Koulutukseen on vielä yksi paikka vapaana. Asiasta voi kysellä minulta lisää sähköpostitse.

IMG-20150904-WA0004

Friidu, Hilma, Alli

IMG-20150904-WA0002

Tytöt metsällä. Hyvää syksyä!

Oikein hyvää ja virkistävää syksyä kaikille!

received_966100470100610

Santtu Suomenlinnan edustalla.