02/5/17

Hyvää helmikuuta kaikille!

Uusi vuosi on tuonut meille lunta Pohjoiseen. Olemme aloittaneet hiihtokauden ja talvisessa metsässä samoilun. Lordi-veteraani ei enää jaksa lähteä kaikille hiihtolenkeille mukaan, mutta viihtyy hyvin pulkkamäessä lasten kanssa vartioiden heitä.

Kaverukset metsässä

 

Metsässä ulkoilua. Alli-veteraani.

 

Sissi-kasvatti kävi lonkkakuvissa tammikuussa. Valitettavasti tulos oli huono. Lonkat ovat C/D. Lonkissa ei onneksi ole nivelrikkoa, mutta lonkkamaljat ovat matalat. Tämä on ensimmäinen D-tulos. Sissi on onneksi kevyt ja hyvä lihaskuntoinen koira, joten lonkat ei vaivaa elämää. D-pentueesta Kamu kuvataan keväämmällä. Kasvattajalle on tärkeää, että mahdollisimman moni pentueen koirista kuvattaisiin, jotta tulos olisi mahdollisimman kattava ja luotettava.

 

Mila ja Lordi, talvi 2017

 

Pitkän tauon jälkeen kävimme Kajaanin näyttelyssä tammikuussa. Tuomarina oli Pekka Teini.  Eikä ollut turha reissu. Mila oli rotunsa paras veteraani. Hilma ja Friidu saivat erinomaisen ja Elsa sai erittäin hyvän. Kasvattajaluokka sai kunniapalkinnon ja ollen rotunsa paras kasvattaja. Arvostelussa sanottiin näin; Ryhmässä 4 narttua, jotka kolmesta eri yhdistelmästä. Ryhmä on tasainen, kaikilla koirilla selvät sukupuolileimat ja erittäin tyylikkäät päät. Turkit tänään kunnossa. Yhteisenä rakenteellisena puutteena jyrkät lantiot. Kasvattaja tekee hyvää työtä, onnittelut.

 

vasemmalta Friidu, Elsa, Hilma ja Mila.

 

Kiva oli, että esittäjänä oli miehiä mukana. Minun mielestä oma kasvattiryhmä neljällä nartulla ei ole paras mahdollinen, mutta olen tyytyväinen hyvään arvosteluun. Itse näen jalostamisen niin kokonaisvaltaisena asiana, että en koe pientä puutetta lantiossa isona rakennevirheenä. Toki, kun vertaa Milan jyrkkää lantiota Hilman lantioon, niin edistystä on hieman tapahtunut. Hilmalla on parempi lantio kuin emällänsä.

 

Hilma 2-vuotta. Pentuja toiveissa koiralle alkukesälle.

Hilmalle on suunnitelmissa pentuja seuraavasta juoksusta. Mahdolliset ja toivotut pennut syntyisivät kesällä. Lisätietoja minulta sähköpostitse; kennelredlovehunters@gmail.com. Hilma on terve koira, jolla on hyvä hermorakenne. Koiralla on riistaviettiä ja sitä käytetään metsällä. Rakenteeltaan koira on perustyylikäs setteri, jolla on hyviä arvosteluja näyttelystä. Näyttelystä mm. serti.  Lonkat ovat B ja kyynärät puhtaat.

 

Kajaani kasvattajaluokka 1 ja kp, rotunsa paras kasvattajaluokka.

Näyttelyharrastus jatkuu toukokuussa Rovaniemen ryhmänäyttelyssä.

Pohjoisen yhteislenkit settereiden kanssa jatkuvat helmikuussa. Tervetuloa mukaan Pohjoisen setterit ja pointterit. Lisätietoja lenkeistä facebookin Lapin setterit palstalta.

 

Hilma

 

Hilmalla on mainio luonne ja koira keksii itse kaikkea kivaa puuhastelua kotona.

Hilma ja nalle

 

Meidän Alli täyttää kesän alussa jo kolmetoista vuotta. Toivottavasti virkeä veteraani pysyy terveenä vielä pitkään.

Alli lenkillä.

 

Talvi on mukavaa aikaa Pohjoisessa. Koirat nauttivat, kun pääsevät juoksemaan puhtaaseen luontoon. Meidän takapihalta alkaa hyvät ulkoilumaastot. Mukavia ulkoilukelejä kaikille ja hyvää talvea!

 

Hyvää talvea kaikille!