05/18/17

Kohti kesää ja valoisuutta!

Lumi on pikku hiljaa sulanut Rovaniemeltä ja hiihtokausi on taakse jäänyt. Lordin kanssa kävimme yhdessä pieniä lenkkejä hiihtämässä. Täytyy kuitenkin sanoa, että pidemmälle lenkille en ottanut kaveria enää mukaan. Iän tuoma rasitus jo näkyy koiran nivelissä. Meidän persoona Lordi täytti 6.4 jo 11-vuotta. Syntymäpäiviä juhlittiin tietysti nakkikakun ja laulun muodossa perheen kesken.

Lordi 11-vuotta. Viisas koira.

 

Milan kanssa on aloitettu pyöräilykausi kesän näyttelyitä silmällä pitäen ja muutenkin kuntoa pitämällä yllä. Pyöräily on myös mukava yhteinen harrastus setterin kanssa.

 

pyöräily on veteraanille mieluisa harrastus.

 

Minnan Lyyliä C-pennuista on käytetty junior handler koirana. Ja hienosti oli mennyt Lyyli ja handleri olivat sijoittuneet toiseksi. Onnea, onnea! Setteristä on moneksi harrastuskoiraksi. Tiina taas käytti Kuuppista luonnetestissä Rovaniemellä toukokuun alussa. Kuuppis sai +126 pistettä ja laukaisuvarma. Koira oli ampumista vain katsonut ja ihmetellyt miksei lintu tipu.  Onnea Tiina ja Kuuppis! Tässä palautetta luonnetestistä.

Kuuppis luonnetesti tulos 2017.

 

Kasvattajana arvostan todella paljon, että kasvatteja käytetään virallisissa terveystuloksissa, kokeissa ja näyttelyissä. Mielestäni ilman tuloksia minä en kasvattajana saa palautetta siitä miten olen onnistunut jalostusvalinnoissa. Joten kiitos kasvattien omistajat, että olette vieneet/antaneet minulle koirianne mukaan aktiiviseen toimintaan.

luonnetestattu Kuuppis.

 

Kesän näyttelykausi aloitettiin 6.5 Muurolan näyttelyssä. Päivä oli hieno. Kiitos ystävät mukanaolosta! Tuomarina oli Tiina Illukka, joka oli uusi tuttavuus. Taunon Kamu vei koko potin ollen paras uros 1, serti ja rotunsa paras. Kamulle näyttely oli toinen ja se sai myös toisen sertinsä. Kamun arvostelu. Kaunis tasapainoinen kokonaisuus. Hyvä uroksen pää, hieman vaaleat silmät. Erinomainen etuosa. Pitkä lantio. Oikeanmuotoinen rintakehä. Hyvät takakulmaukset. Kaunis karva ja hyvät liikkeet.

Kamu rop 6.5.2017 Muurolan näyttely.

 

 

uros minun makuun.

 

Mila oli rotunsa paras veteraani ja jatkoi hyvää sijoitusta veteraanikehässä. Erinomainen tyyppi, hyvässä kunnossa. Ihastuttavailmeinen pää. Kaula voisi olla pidempi ja etuosa paremmin kulmautunut. Pitkä lantio, hyvät takakulmaukset. Rotutyypilliset liikkeet. Kuuppis sai erinomaisen ja Hilma erittäin hyvän. Kasvattajaluokka sai kunniapalkinnon ollen rotunsa paras kasvattaja ja isossa kehässä olimme Best in Show ensimmäinen. Kasvattajaluokasta sanottiin näin. Yhtenäinen rotutyyppi. Kauniit pitkät päät. Vahvaluustoisia, hyvin liikkuvia. Mukavat luonteet.

Kamu, Kuuppis, Mila ja Hilma kasvattajaluokassa.

 

3 eri yhdistelmästä. kaksi narttua ja kaksi urosta.

Tuomarin maininta näyttelyn jälkeen erityisesti lämmitti. Onpa hyvä rakenteisia käyttökoiria.

BIS 1, 2017 Muurola.

 

pallonkantaja Hilma. Koira on kova noutamaan kaikkea.

Näyttelyn jälkeen oli hyvä mieli jalostuksesta, mutta sitten maanantaina Kamun lonkkakuvien jälkeen mieli oli toinen. Kamun lonkat tulivat Kennelliitosta C/D ja kyynärät 0 eli puhtaat. Jostain syystä lonkkamaljat ovat madaltuneet, mutta onneksi lonkissa ei näkynyt nivelrikkoa!  Tämä on sitten jalostuksen toinen puoli. Vaikka yrittää parhaansa, niin pettymyksiä ja epäonnistumisia sattuu. Erityisesti harmittaa, kun Kamu on metsästyskäytössä, upea perusrakenteinen ja niin mukavanluonteinen. Tämä oli minulle hyvä muistutus siitä, että täydellisyyttä ei ole jalostuksessa. Aina joku osa-alue ”ontuu”, on se sitten riistavietti, rakenne, luonne tai terveys.

 

Toukokuun lopulla menen pitkästä aikaa kehäsihteeriksi lauantaina ja sunnuntaina on sitten näyttely Luostolla. Me odotamme jo kovasti kesää ja mökkikautta! Kohti kesää ja valoisuutta. Mukavia hetkiä koirienne parissa kaikille!

me odotamme jo kesää!

 

kohti kesää ja toivottavasti lämpöä!

 

Hyvää viikonloppua kaikille!