09/3/17

Hyvää syksyä kaikille!

Pohjoisen kesä on lyhyt, mutta ihanan valoisa. Ajatukset ja jalostustoiveet ovat jo tulevaisuudessa sekä syksyssä. Kävimme Pauluksen ja Eemilin kanssa katsomassa Milan poikaa Robia. Oli kiva nähdä Susanna! Robi on kyllä mainio perhekoira ja niin kiltti setteriksi. C-pennuistakin jo 5-vuotta.

Robi ja Mila-emä sekä pojat kesä 2017.

 

D-pentueen Sissi on päässyt pellolle ”toteuttamaan itseä” eli hakemaan fasaaneja. Tyttö toimii jo kohtalaisen kivasti pellolla. Kiitos kuvasta Maarit.

Sissi 2017

 

 

Sissi pellolla. Vauhtia riittää.

 

Vielä käytiin uimassa ja katsomassa onko sorsia kaislikossa elokuun lopulla.

 

setterit uimassa sorsia kiinni. Friidu on erikoistunut uimiseen.

 

Muutama kuva kesän Kajaanin ryhmänäyttelystä. Hilma oli siellä rotunsa paras (ROP)ja sai sertin. Friidu oli rotunsa paras veteraani. Hilmalla oli loistava näyttelykesä ja menestystä tuli kolmen sertin verran ja usealla paras narttu sijoituksella. Syksyllä koira pääsee metsästyshommiin. Iän ja kokemuksen myötä kanakoira vain paranee, kun malttia ja järkeä tulee nuorelle koiralle lintutilanteisiin.

Hilma kesä 2017

 

Friidu rop-veteraani Kajaani 2017. Tuomari Raimo Louhio.

 

Kesän viimeinen näyttely oli Javaruksessa elokuun puolessa välissä. Idyllisellä paikalla oleva kylänäyttely, jossa ihanan leppoisa tunnelma. Settereillä oli tuomarina tiukka Leni Finne. Hieno näyttelypäivä kivassa seurassa ja menestyskään ei ollut huono. Taunon Kamu sai kolmannen sertin ja oli rotunsa paras.

Kamu liikkeesä.

 

Tiinan Kuuppis sai erinomaisen ollen luokassa toinen. Hilma oli paras narttu 3 hyvällä arvostelulla. Mila oli rotunsa paras veteraani ja paras narttu 2 sekä kasvattajaluokka sai ykkösen ja kunniapalkinnon. Isossa kehässä BIS (Best in show) olimme toisia. Kiitos tiimille, koirien omistajille hienojen koirien lainasta. Jatketaan tätä ihanankamalaa näyttelyharrastusta ensi vuoden puolella uusin kujein ja toivottavasti muutamalla uudella koiralla.

Javaruksen palkintomenestystä!

 

 

ROP Red Lovehunter`s Diamond ja VSP Original Una Paloma Blanca

 

Kasvattajaluokan arvostelu. Kolme yhdistelmää. Kaikilla oikeat mittasuhteet, sopivat luustot, oikealinjaiset päät. Miellyttävät ilmeet. Pystyt olkavarret. Hyvät rungot, takakulmaukset ja liikkeet. Näillä arvosteluilla on hyvä jäädä näyttelytauolle.

 

Paulus oli mukana näyttelyssä ja pojasta tulee loistava handleri, kun vielä hieman kasvaa.

 

Kasvattajaluokan menoa. Mukana Kamu, Hilma, Mila ja Kuuppis. Kiitos Minna ja Sini esittämisavusta!

Javarus kesä 2017.

 

 

Lennokasta menoa. A-pennuista D-pentuihin liike on parantunut!

 

Syksyllä kuljetaan luonnossa, metsästetään ja koulutetaan nuoria koiria. Toivon kaikille onnea jahtiin ja mukavia hetkiä metsästysharrastuksen pariin!

Kamu metsällä 2016.

 

Alli-veteraani, joka on 13-vuotta ja 4kk. jaksaa vielä kulkea hyvin metsälenkillä. Oikein hyvää ja kuulasta syksyä kaikille!