05/8/18

Kevät kuulumisia!

Kevät ja pääsiäinen sujuivat settereiden kanssa ulkoillen ja mökillä. Tänä talvena tuli vähän hiihdettyä. Lordi-hiihtokaveri ei enää jaksa pitkiä hiihtolenkkejä vaan kävelee pienempiä pikkulenkkejä.

BOB, Alli, Friidu ja Hilma jäällä kevät 2018

 

Meillä oli pentujen leikkitreffit jäällä ja vauhtia riitti. Kuvassa Bob, Remu ja Elli Paavalniemen jäällä.

Kevät 2018. Pennut 4 kuukautta. Kuvassa Elli, Bob ja Remu.

 

Leikit pentujen kesken ovat parasta sosiaalistamista nuorelle koiralle.

 

 

Elli taisi olla nopein pennuista.

 

Pentujen emä- Hilma pääsi myös hiihtämään minun kanssa. Koiralla on hyvä haku ja kiva tyyli. Hilmalla tehdään toiset pennut vuoden päästä keväällä. C-pennut Lyyli, Donna, Elsa, Tessa, Robi, Kuuppis, Roki ja Nuutti täyttivät 26.4 jo kuusi vuotta! Onnea, onnea upeat englantilaiset omistajineen.

Rovaniemellä ei hankikelit kestäneet  kauan tänä vuonna.

Kari Pekun omistaja soitti keväällä ja ilmoitti, että Peku on nukkunut pois. Peku oli B-pentueesta ja tosi ihana koira. Kiitos Kari ja Jaana mukavasta yhteistyöstä. Ja siitä, että tarjositte Pekulle upean kodin. Onneksi veli-Remu on vielä ilonanne.

B-pentueen Peku.  Kesä 2017.

Meidän Lordi täytti 6.4.2018 jo 12-vuotta. Onnea, onnea pieni-suuri setteri. Pojalla on säkä komeat 76cm ja olemmekin nimenneet koiran Suomen suurimmaksi setteriksi. Paulus ja Eemil tarjosivat koiralle rapsutuksia ja maksalaatikkonakki kakkua.

Lordin sisko- Lilli täytti myös 12-vuotta ja koira on kuin 6-vuotias.

Lordi ja Emil 6.4.2018

 

Pitkästä aikaa kävin kehäsihteerinä Kemijärven näyttelyssä. Sen verran kauan olen harrastanut näyttelyitä, että silmä jo erottaa ne tosi huippu rotunsa edustajat. Koiran rakenne, liike ja luonne ovat yhdessä kokonaisuus, jonka mukaan koiran arvostelu ja palkinto määräytyy. Kuvan Santtu on jäänyt eläkkeelle näyttelyistä, mutta nuorena poika kiersi kehiä saavuttaen juniori-voittaja tittelin vuonna 2009.

Santtu-veteraani asuu Lahdessa nykyään.

 

Meidän Bob kasvaa ja komistuu. Koira on kova kantamaan tavaroita ja tykkää kovasti noudosta.

Bob 5-kuukautta

Bob ja siskonsa- Elli ovat tavanneet useasti ja päässeet leikkimään. Olemme kouluttaneet pentuja yhdessä.

Elli ja Emil matkalla ulkoilemaan. Kevät 2018

 

Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna olimme kanakoirakoulutuksessa Torniossa. Pennut pääsivät tutustumaan siipeen, kyyhkykoulutukseen ja koulutusnarulla seisontaan. Kouluttajana toimivat Juhani Sirniö ja Matti Ahvenjärvi. Mukana meitä oli Elli, Bob ja Kassu omistajineen. Olihan meillä opettavainen päivä. Tottelevaisuuskoulutusta tarvitsemme kaikki ja paljon kokemuksia linnuista. Kiitos Tintille ja Kaille kivasta seurasta ja päivästä sekä kiitos loistaville kouluttajille!

Yhteispotretti Tornio kevät 2018. Elli, Kassu ja Bob

Kassu ja Juhani siipikoulutuksessa Torniossa.

Bob ja kyyhky.

 

Bob

 

Näyttelykausi alkoi huhtikuun lopussa ja meillä oli onnistunut päivä. Tuomarina oli Tiina Illukka. Tiinan Kuuppis sai erinomaisen.

Kuuppis kuusi-vuotta 26.4.2018.

Mila-veteraanimme ja C-ja D-pentujen emä oli hienosti paras narttu ensimmäinen, paras veteraani, vastakkaisen sukupuolen paras (VSP) ja lopulta kaikkien veteraanien joukosta RYP 4-parhain veteraani. Muita kasvatteja ei ollut tällä kertaa mukana.

Mila rotunsa paras veteraani

Erinomaisessa kunnossa. Kaunislinjainen veteraani. Ihastuttava pää ja ilme. Hieman lyhyt kaula. Rodunomainen ylälinja. Hyvät kulmaukset. Vankka runko. Kepeät liikkeet.

Mila RYP 4-veteraani

 

Hyvää kesän odotusta kaikille!