06/19/18

Hyvää kesää kaikille!

Pohjoisessa on kesä, mutta lämpöä odotellaan. Kuitenkin valoisat yöt muistuttavat kesästä. Elsan ja Milan kanssa on pyöräilty ahkerasti. Talvi tehtiin kovasti töitä ja nyt on aikaa perheelle, settereille ja harrastuksille.

Mila ja Elsa ovat emä ja tytär. Pyörälenkillä kesällä 2018.

Meillä oli toukokuun lopulla aluetoiminnan puolesta yhteislenkki. Tällä kertaa suuntasimme laavulle. Lordi ei aina muista, että ei ole ihan nuori koira enää. Vanhasta muistista juoksi Bobin perässä upottavaan suohon ja ei meinannut päästä sieltä pois.

Suolla on kiva rämpiä. Lordi ja Bob.

 

 

Elli ja Tintti olivat mukana retkellä.

 

Makkara ja eväät maistuvat niin kaksi kuin nelijalkaisillekin.

E-pennut ovat kasvaneet ja vahvistuneet. Luonnossa on kiva liikkua virkeän koiran kanssa. Bobilta taitonäyte kovasta kantamisesta. Kesällä opetamme pennun uimaan.

Bob retkellä.

ja makkaraa piti saada.

 

Elli-erätyttö omistajiensa kanssa lomailee Varanginvuonon Pykeijassa. Setteri on tunnetusti kaikessa touhuissa ja matkoilla mukana mihin vain pääsee mukaan.

Elli tunturissa

Pentu saa hyvää kokemusta tunturimaastosta.

 

Pitkän vaeltamisen jälkeen on hyvä nukkua makuupussissa. Ja setteri hakeutuu aina parhaimmalle  ja pehmeälle nukkumispaikalle.

Elli, kesä 2018.

 

Tiinan komea Kuuppis Sallassa pääsee myös tunturiin juoksemaan. Välillä on hyvä hengähtää ja ottaa kuvia.

Kuuppis 6-vuotta. Kuva Tiina Niskala.

 

Päivin ja Jaakon Alli täytti 4.6.2018 neljätoista vuotta. Alli on meidän ensimmäisestä pentueesta s.2004 ja on aina ollut hyvin terve ja ihanan luontoinen koira. Onnea Alli! Nuorempana Alli kulki metsäreissuillamme mukana ja tietysti näyttelyissä. Monta hienoa muistoa ja retkeä on koiran kanssa koettu.

ihana Alli 14-vuotta.

 

Allille tietysti laulettiin syntymäpäivänä ja tarjottiin maksalaatikko nakkikakkua. Bob pääsi isomummon syntymäpäiville.

Alli ja Bob. Ensimmäisen pentueen koira Alli s. 2004 ja viidennen pentueen koira Bob s. 2017.

 

Mila on käynyt junior handler kisoissa Josen kanssa.

Kävin pitämässä muutamia näyttelyharjoituksia Lappi-areenan parkkipaikalla kesäkuussa. Kesän näyttelykausi on alkanut ja varsinkin nuori koira tarvitsee itsevarmuutta esiintymiseen ja kehäkäyttäytymiseen. Olin mätsäri tuomarina ja ilokseni huomasin, että ihmiset satsaavat koiran esittämiseen tosissaan. Voittajakoiran tuntee erinomaisesta rakenteesta, upeista liikkeistä, hienosta luonteesta ja hyvästä yhteistyöstä omistajansa kanssa.

Kuuppis toukokuu 2018. Kuva Sini Niskala. ERI 2, SA, PU2 Rovaniemi.

Me olimme toukokuun lopulla näyttelyssä. Mukana kasvateista olivat Sissi, Elsa, Mila ja Kuuppis. Bob oli yleisönä mukana katsomassa tapahtumaa. Tuomarina oli Hilkka Salohalla. Kuuppis sai erinomaisen ja oli paras uros 2.

 

Kuuppiksen lennokasta menoa. Tykkään, että setterin pitää liikkua hyvällä askeleella ja reippaasti.

Elsa toukokuu 2018 6-vuotiaana.

Elsalla oli ennen näyttelyä ollut dietti päällä ja se tuotti tulosta.  Koira sai erinomaisen ja esiintyi iloisesti ja vauhdikkaasti.

Minun piti esittää Maaritin Sissi D-pentueesta, mutta Sissi oli sitä mieltä, että omistajan on parempi esittää hänet. Sissi sai erittäin hyvän ja hyvän arvostelun. Mila on veteraaniluokassa ja erinomaisessa kunnossa. Koira oli paras narttu 2 ja rotunsa paras veteraani. Veteraanien isossa kehässä emme sijoittuneet neljän parhaan joukkoon.

 

Sissi

Kasvattajaluokka sai ykköspalkinnon ja kunniamaininnan. Loppukilpailuissa nousimme toiseksi Best in show kisassa. Arvostelussa sanottiin, että kolmesta eri yhdistelmästä koostuva ryhmä. Erittäin kaunispäisiä ja ilmeisiä koiria. Hyvät luustot. Hyvät mittasuhteet ja rungot. Kauniit karvapeitteet ja väritykset. Muutamilla hieman korkeat etuliikkeet, muuten hyvät liikkeet. Onnittelut kasvattajalle.

BEST in Show 2, Rovaniemi toukokuu 2018.

Mila, Sissi, Elsa ja Kuuppis.

 

Kiitos tytöt mukana olosta ja esittämisavusta. Ilman hyvää tiimiä kasvattajaluokan esittäminen ei onnistu.

tytöt ja setterit vauhdissa.

Seuraava näyttely on heinäkuussa Kemissä.

Hyvää ja virkistävää kesää kaikille. Pidetään nelijalkaisista ystävistä hyvää huolta kesällä!

Juhannuksena suuntaamme mökille ja opetamme Bobin uimaan.

Paulus ja Bob Vaattunkikönkäällä retkellä.

Rauhallista juhannusta!