02/17/19

Hyvää talvea kaikille!

Rovaniemellä oli pitkä pakkasjakso ja nuori koira jo kaipasi lenkille. Toivotaan, että nyt alkaa parhaimmat ulkoilu-ja hiihtokelit.

Paulus ja minä sekä setterit hiihtämässä Paloperällä.

Meidän ihana Lordi nukkui ikiuneen 7.12.2018. Lepää rauhassa ihana setteri. Pitkän ja onnellisen koiranelämän sait. Meillä on ikävä sinua. Kuukautta myöhemmin Lordin sisko-Lilli nukkui myös ikiuneen lähes 13-vuoden ikäisenä. Tämä Moorfairy`s linja oli pitkäikäistä ja sitä aitoa, alkuperäistä setterilinjaa.

Moorfairy`s Must Be Mystery, Lordi. 6.4.2006-7.12.2018.
Bob hotellin pikkujouluissa joulukuussa. Menoa ja setterin vilskettä riitti hotellihuoneessa.  

Kennelin pikkujouluja vietettiin 15.12.2018 Helsingissä. Paikalla olivat mainiot Hanna ja Daniel sekä Elli, Bob ja Santtu. Ohjelmaan kuului hyvää ruokaa, seurustelua ja tulevaisuuden jalostussuunnittelua.

Kävimme myös Suomen suurimmassa koiranäyttelyssä Helsingissä samana viikonloppuna. Kaikki, jotka sinne menevät on tietysti voitto mielessä. Lauantaina Bob sai erittäin hyvän ja esiintyi erinomaisesti.  Tuomari piti koirasta ja antoi lupaavan arvostelun. Suurin puute oli keskeneräisyys. Se ei ole yllättävää minulle, että vuoden ikäinen koira ei ole valmis vielä rungoltaan. Bobin sisko-Elli sai myös erittäin hyvän. Sunnuntaina näyttely ei mennyt niinkään hyvin. Bob sai hyvän ja Elli erittäin hyvän. Suomalainen tuomari oli tiukalla päällä ja nosti voittoon ulkomaalaiset veteraani-koirat. Sunnuntain paras kehä anti oli keskustelu tuomarin kanssa siitä,  pitääkö nuoren koiran jo olla valmis aikuinen vuoden ikäisenä. Jalostuksellisesti kävin toteamassa, että Pohjoisen ja Etelä-Suomen setterit ovat aika paljon ulkomuodoltaan erilaisia. Ja hyvä niin. Kehän laidalla oli kiva jutella tuttujen kanssa ja tutustua uusiin kanssaharrastajiin unohtamatta hienoja punaisia irlanninsettereitä.  

Bob junioriluokassa 12kuukauden ikäisenä joulukuussa 2018.
 Bob näyttää jalkavalta ja keskeneräiseltä!
Josefiina on käynyt Milan kanssa junior handler kisoissa.  Kuva. Tuulia Pulkamo

Josefiina on käynyt Milan kanssa muutamissa mätsäreissä voittaen veteraaniluokan ja junior handlerin. Hieno juttu ja Onnea Jose ja Mila! Mila ja Jose nähdään kesäkuussa Rovaniemen Kansainvälisen näyttelyn virallisissa junior handler kisoissa.

Yhdistyksen vuoden veteraanikisassa Mila oli kolmanneksi kaunein veteraani. Mila on ikäisekseen upeassa kunnossa.

Yhdistyksen vuoden näyttelykisassa Bob tuli toiseksi parhaimmaksi pennuksi ja Elli oli kolmas. Onnea Ellin omistajalle Tintille! Kenneli sijoittui viidennelle sijalle. Mielestäni se on hyvä saavutus vähäisillä näyttelykerroilla.

Bob sijoittui toiseksi yhdistyksen kisassa ja Elli oli kolmas.

Pakkasjakson aikana kävimme koirauimala Polskeessa uittamassa porukalla settereitä. Mukavaa oli ja koirat oppivat uimaan liivien ja ohjaajan opastuksella varmemmin. Suosittelen koirauimalaa muillekin koiraharrastajille. Hilma kävi Kajaanin tamminäyttelyssä hakemassa erinomaisen ja koira oli luokassaan neljäs. Hyvä Päivi ja Hilma.

Bob uimassa koirauimala Polskeessa.
Bob odottaa omaa uintivuoroaan!

Talvi menee ulkoillessa poikien ja settereiden kanssa. Toivomme hyviä kevät hankikelejä ja mukavia hiihto hetkiä harrastajille! Näytttelykausi avataan vasta toukokuussa. Sitä ennen nuoret koirat kasvattavat massaa ja lihaksia. Hyvää kohta alkavaa kevättä kaikille!

Paulus ja Bob, Friidu, Mila ja Hilma. 3-sukupolven koiria. Hyvää talvea kaikille!