08/14/19

Kennelin kesäkuulumisia!

Lapin kesä on lyhyt ja kylmä. Tänä kesänä nautimme lomasta poikien ja settereiden kanssa. Osallistuimme koirakävelyyn, joka järjestettiin kesäkuun alussa Rovaniemen seudun eläinyhdistyksen toimesta.

Meidän hauska Bob koirakävelyn jälkeen.Kävimme retkillä, uimassa, mökillä, pyöräilemässä ja tapaamassa koirakavereita. Myös muutamissa kesän näyttelyissä pyörähdimme hyvällä menestyksellä.

Heinäkuulle sattui lämmin ilma. Uimassa Paulus, Eemil, Speedy ja Bob.

Setterikaverukset ovat varsinaisia vesipetoja. Bob ui kesän aikana niin paljon, että koiralle tuli vesihäntä. Se ei ollut kiva juttu.

Vesipedot Bob ja Speedy. Kesä 2019.

Mökillä paistoimme makkaraa ja kävimme myös koiraharkoissa. Bobin veli-Remu oli myös mukana harjoituksissa.

Bob tykkää myös veneilystä. Kesä 2019 Paloperä mökillä.


Komeat veljekset Bob ja Remu harjoittelivat kesällä sosiaalisia käytöstapoja. Kun harkat menivät hyvin, niin lähdettiin ulkoilemaan ja uimaan. Remun omistaa Jari ja Sini.


Kesällä on aikaa tavata kasvatteja ja heidän mukavia omistajiaan. Kesäkuun lopulla Päivin luo kokoontuivat setterit; Mila, Friidu, Hilma, Bob, Roki ja Lyyli. Oli kiva nähdä teitä ja vaihtaa kuulumisia.

Kasvatit Oulussa kesä 2019. On hienoa nähdä kasvattajana kuinka upeita koteja kasvattini ovat saaneet. Setteri ei ole helpoin rotu kouluttaa.


Mila 1.7.2019 11-vuotta. Paulus osaa jo hienosti kuljettaa veteraania kehässä.


Sain ikävän uutisen 10.7. Upea Santtu, Red Lovehunter`s Mr Bean oli jouduttu nukuttamaan ikiuneen. Santtu on aina ollut suosikki uros, niin upealla ja vekkulimaisella luonteella. Santtu oli tasapainoisesti rakentunut   ja hyvin pärjännyt näyttelyssä mm. saaden juniori-voittaja tittelin vuonna 2009. Voimia suruun Elina ja Daniel. Kiitos hienon koiran Santun laadukkaasta hoidosta!

Lepää rauhassa upea Santtu. Red Lovehunter`s Mr Bean 1.7.2008-10.7.2019

Kesällä on myös paljuiltu ja käyty kalassa. Eemil tykkää kalastamisesta ja Bob seisoo vieressä ja vaanii vapaa tuleeko sieltä kalaa. Santtu oli emänsä Allin oloinen, joka oli luonteeltaan vekkuli ja aina hyvällä tuulella heiluttamassa häntää. Onneksi Allin ja Santun positiivista, temperamenttista ja hassua luonnetta on linjassani edelleen E-pentujen myötä.

Paljuilua kesä 2019.


Eemil ja Bob kalassa kesä 2019.


Jos haluaa toimia aktiivisena kasvattajana, niin se vain on,  että palautetta jalostamisesta saa näyttelyiden, kokeiden, luonnetestien muodossa. Kokemuksen ja ajan myötä olen löytänyt rennon asenteen koiraharrastamiseen. Näyttelyissä on kiva käydä, mutta mukavaa on myös kulkea luonnossa koiran kanssa. Ja niin paljoa en näyttelyistä välitä, että joka viikonloppu olisin setterin kanssa kehässä. Tämän kesän  pisin näyttelyreissu tehtiin Ouluun. Ehkä taas ensi vuonna suuntaamme kanakoirien erikoisnäyttelyyn Lapualle.

Hilma oli ROP eli rotunsa paras. Tuomari oli Virpi Sarparanta. Hilma on kyllä hienorakenteinen narttu ja minun mittapuun mukaan hyvänkokoinen. Päivi esitti hienosti Hilman ja hyvä yhteistyö näkyi kokonaisuudessa.

ROP Red Lovehunter`s Dreamgirl & VSP Entice Karibbean Pirate.

Elli sai erittäin hyvän, samoin Lyyli. Bob sai erinomaisen , Mila erinomaisen jääden veteraaniluokassa toiseksi, mutta sai SA;n ja oli paras narttu 4. Kasvattajaluokka sai kunniapalkinnon ja hienot arvostelut.

Hilma ROP Oulu kesä 2019.

Kasvattajaluokan arvostelu. Ryhmä erinomaisia punaisia irlanninsettereitä kolmesta eri yhdistelmästä. Nuori uros erottuu muuten tasaisesta joukosta. Hyvät päät, rungot, liikkeet ja turkit. Rodunomaiset luonteet. Olen iloinen omasta linjastani ja yritän sen pitääkin omanlaisena ja omannäköisenä. Setteri on sporttinen koira, jolla tulee olla paljon lihaksia. Olen tosi tyytyväinen, kun monen vuoden ajan olen saanut esittää kasvattajaluokkaa erinomaisin arvosteluin. Kiitos tuomarit ja tiimi!

Iin näyttelyssä hieno menestys jatkui. Tällä kertaa mukana oli englanninsetteri Speedy omistajiensa Mairen ja Arvon kanssa. Kyllä meillä oli hauska reissu. Speedy sai laihana poikana erittäin hyvän. Bobin veli Remu oli tällä kertaa mukana saaden erinomaisen ja lupaavan arvostelun.

Hienorakenteinen ja vahva Remu. IIn näyttely erinomainen.

Elli erätyttö sai erinomaisen, SA;n ja ollen paras narttu 3, saaden sertin. Ellin arvostelu. Tyypiltään erinomainen, tasapainoisesti rakentunut, ryhdikäs narttu. Hyvä ylälinja, riittävän pitkä lantio. Hyvät pään linjat, ilme ja purenta. Karva ok. Hyvä luusto ja runko. Liikkuu riittävän tehokkaalla askeleella. Miellyttävä kokonaisuus. Tuomari oli Markku Kipinä. Arvostelulinja oli tiukka. SA;ta ei jaettu liikaa ja hyvä niin.

Elli erätyttö ja toinen serti. Koira on rauhallinen esiintyjä eikä turhia hötkyile.

Lyyli sai erittäin hyvän. Mila erinomaisen ja sa;ta ei liikkeiden ”kauhomisen” vuoksi. Tällä kertaa Milalla oli liikaa vauhtia kehässä ja liikkeet eivät olleet parhaimmillaan, maata tavoittelevaa. Tuomari kirjoitti arvosteluun, että virkeä 11-vuotias veteraani.

Elli ja serti, 19 kuukautta.

Kasvattajaluokka sai erinomaisen ja kunniapalkinnon. Tällä me pääsimme BIS-kasvattajaluokan isoon kehään kilpailemaan näyttelyn kauneimman kasvattajan tittelistä. Kasvattajaryhmiä oli mukana yhdeksän ja Tuula Pratt palkitsi meidät BIS 4-sijoituksella. Kiitos esittämisavusta ja hulvattomasta näyttelypäivästä tytöt.

Iin näyttely kesä 2019. Mila, Lyyli, Elli ja Hilma. BIS 4!

Tälle kesälle kisaamme vielä yhdessä näyttelyssä tulevana viikonloppuna. Kehään saapuu Milan toisesta pentueesta Sissi.

Sissi 4-vuotta.

Vielä on kesää ja elokuuta jäljellä. Mukavia hetkiä koiraharrastuksen pariin kaikille!

Mila ja tyttärensä Tessa kesä 2019.