11/28/19

Mukavaa talvea kaikille!

Rovaniemellä oli jo hyvin lunta ja kaivelin jo suksia varastosta. Kunnes tuli nollakelit ja lumi sulasi pois.  Syksy on kyllä kanakoiran omistajalle lyhyt aika ja opettajan kesäloma pitäisi ajoittua syksyyn. Onneksi sain järjestettyä aikaa niin, että pääsimme Bobin ja jahtikavereiden kanssa käymään muutamia kertoja metsällä.

Puljunpalon aapa. Ilo on seurata Bobin hakua ja metsästysintoa!

Samanhenkisten koiraihmisten kanssa on mukava harrastaa eräsamoilua.

Bob on hyvin kehittynyt nuoreksi metsäkoiraksi. Muutamia hienoja seisontoja saatiin ja pysähdyksiä. Koira ei sännännyt suin päin linnun perään vaan käskystä pysähtyi.

Myös Paulus ja Eemil pääsivät mukaan metsälle. Mikä tietysti parasta retkessä  on yhdessä eväiden syöminen. Mökiltä on hyvät metsästysmaastot luontoon.

Pikkurakkaat ja isompi rakas myös kuvassa.

Myös kasvatteja on päässyt metsälle. Ainakin Sissi, Elsa, Kamu, Remu ja Kassu ovat käyneet kanalintujahdissa.

Taunon hieno kamu  ja saalis.

Tämän syksyn isoin koiraharrastus juttu oli se, kun osallistuimme Bobin kanssa punaisten irlanninsettereiden  metsämestaruus kisoihin. Koe  järjestettiin Kemijärvellä. Hienoja ja osaavia koiria ja ohjaajia oli paikalla kymmenkunta. Harvoin minua jännittää, mutta tällä kertaa jännitti. Mietin, että irtoaako koira yhtään hakemaan?, osoittaako metsästysintoa? ja yleensäkin onko koira minulla hallussa?. Epäilykseni olivat turhia, sillä päivä sujui varsin kivasti. Tuomarina oli Pekka Soini.  Bob sai metsästysinnosta kolme pistettä, samoin vauhdista. Hakulaajuus ja maastopeitto oli myös kolmosta sekä yhteistyö minun kanssa oli 4 pisteen arvoista. Minulla on paljon opittavaa ja kehitettävää tämän miehisen ja joskus vaikeankin lajin suhteen, mutta hiljaa hyvä tulee. Bob oli varsin mainio ja tästä varmasti jatkamme metsästysharrastusta. Kanssakilpailijat olivat mukavia ja heiltä sai hyviä vinkkejä lajin pariin. Pyydettiin meitä jopa uudestaan tulemaan kokeisiin. Kiva kokemus kaikkinensa.

Kaupunkilaislook kokeessa! Kyllä me vielä johonkin kokeeseen suunnataan Bobin kanssa tulevaisuudessa. Rakentavaa palautetta ei saa kuin osallistumalla kokeisiin, joista saadaan käyttötarkoitukseen perustuva kritiikki. Näyttelyistä saadaan arviointi rakenteeseen ja luonteeseen. Nämä kaksi lajia ovat täysin erilaisia ja molemmat omalta osaltaan täydentävät kokonaiskuvaa punaisesta irlanninsetteristä. Setteri kuuluu roturyhmään 7, joka on lintukoiraryhmä.

Loppuvuodesta Hilman ensimmäinen pentue; Kassu, Remu, Bob ja Elli täyttävät joulukuussa kaksi vuotta. Hilma täytti 5-vuotta 30.10. Onnea pentueen Sissille ja Kamulle! Hilmalle on toiveissa pentuja keväällä 2020. Loppuvuodesta myös kuvautamme Hilman jälkeläiset ja silloin ratkeaa moni jalostustoive. Minuun voi olla yhteydessä jos kiinnostaa hankkia aktiivinen, temperamenttinen ja erittäin hyvänluonteinen setteri linjastani.

Red Lovehunter`s kasvatteja ja Paulus. Talvi 2019.

Ensi vuoden puolella suuntaamme jälleen näyttelyyn. Nyt talvi nautitaan luonnosta ja hiihtämisestä settereiden kanssa.

Hyvää ja virkistävää talvea kaikille kaksi-ja nelijalkaisille ystäville!

Emä-Hilma ja poikansa-Bob metsäreissun jälkeen. Kaverukset nukkuivat  mökillä takkatulen ääressä lokakuussa 2019.