04/4/20

Meidän setterikuulumisia!

Ulkoilemassa Mairen, Speedyn, Remun, Elsan ja Bobin kanssa.

Vaikka maailman on vallannut koronaepidemia, niin arki lasten ja settereiden kanssa jatkuu mahdollisimman normaalina. Olemme ulkoilleet kovasti, hiihtäneet, mökkeilleet ja laskeneet mäkeä.

Mila ja Bob talvi 2020.

Päivin ja Jaakon Friidu, jouduttiin lopettamaan äkillisen sairauden takia 18.12.2019. Friidu oli B-pentueen seikkailija-setteri, joka eli vaihderikkaan elämän. Friidu ansioitui hyvin näyttelyssä, harrasti nuorena agilityä, ja kulki harrastusmielellä metsällä. Friidun suurin intohimo oli kuitenkin aina sorsien perässä uinti, kissojen perään livahtaminen ja pyöräily. Kotiloissa ”Pesonen” osasi ottaa rauhallisesti, ja nauttia perheen kanssa yhdessäolosta. Meillä kaikilla on Friidua kova ikävä. Lepää rauhassa upea setteri!

Joka kerta setterin poismeno on kova paikka. Voimia Päivi ja perhe. Toivotaan, että teillä uusi pentu ensi syksynä Hilman kaverina.

Joko jatketaan lenkkiä!

Pitkän tauon jälkeen suuntasimme helmikuussa Tornion näyttelyyn. Tuomarina oli Tarja Kallio. Näyttely oli Milan viimeinen ja päivä oli veteraanille voitokas.

Milan arvostelu. Tyypiltään erinomainen, mittasuhteet oikeat. Oikeailmeinen pää, alaskiinnittyneet korvat. Hyvä kaula ja selkä. Riittävä ja hyvä eturinta. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu ikäisekseen hyvin. Hyvä väri ja karvapeite.

REmu sai erittain hyvän. Kävin kysymässä tuomarilta palautetta ja liian iso koko 67cm laski tällä kertaa palkintosijaa alaspäin. Setteri-uroksilla säkäkorkeus on 62-69cm.välillä. Reu esiintyi upeasti. Kiitos Tuulialle esittämisavusta.

Hilma sai erittäin hyvän, kun liikkeet eivät olleet ihan kunnossa. Hilman tyttö, Elli erätyttö sai erinomaisen, saaden neljännen sertin ja olemalla paras narttu 4. Onnea Tintti.

Kasvattajaluokan arvostelu. Kolme yhdistelmää, mittasuhteet oikeat, kaikilla rodunomaiset päät, rungot ja liikkeet. Hyvät värit. Onnittelut kasvattajalle.

Mitä enemmän perehdyn jalostukseen, sen varmempi olen minkälainen on minun ihannesetterini. Olen todella tyytyväinen, kun olen saanut ”luotua”omannäköistä jalostuskädenjälkeä. Siitä on ollut mahtava saada tuomareilta palautetta. Kiitos loistaville kasvattienomistajille, jotka luottavat ja antavat koiriaan mukaan näyttelyyn.

Jalostuksen vastoinkäymisissä joskus mietin, että onko jalostuksessa mitään järkeä? Sitten muistan mistä saan kipinän aina tähän lajiin. Minun visio siitä omasta ihannesetteristä saa kunnianhimoni jylläämään. Oma intohimo perinnöllisyyttä kohtaan ja tavoitteellisuus tekemisessä – sen punaisen langan löytäminen jalostukseen ovat juuri niitä asioita mistä innostun. Myös samanhenkisten harrastajien ja kasvattajien kanssa on mahtava vaihtaa  kokemuksia ja saada kollegiaalista apua sekä tukea. Tämä on parhaimmillaan koiraharrastamista! 

Minulla ja siskolla on toiveissa Hilmalle loppukesän pennut. Kieltämättä on ollut todella vaikea etsiä ja löytää Hilmalle uutta sulhasta. Nämä pienet Suomen setteripiirit ovat kovasti muuttuneet kolmessakymmenessävuodessa siitä, mitä se parhaimmillaan on ollut. Ja juuri urosten valinta omaan linjaan on todella vaikeaa jos haluaa säilyttää oman tyyppinsä eikä lähteä muuttamaan sitä. Pitkän pohdinnan ja mietinnän jälkeen löysimme hienosta suvusta uroksen, ja nyt jännäämme, että koiran terveystulokset ovat pevisan mukaiset. Ilmoittelen pentukyselijöille miten meille käy. Kiitos mielenkiinnosta!

Kaiken ikävän koronaepidemian keskelle olisi ihana saada setterinpennut. Me jatkamme kevään riemuja hiihtäen ja liikunnasta nauttien. Pääsiäiseksi suuntaamme mökille pilkkimään, hiihtämään ja moottorikelkkailemaan.