06/22/21

Hyvää kesää kaikille!

Kesäloma aloitettiin rennosti ja nukkuen pitkään. Bob ja Furikin huomasivat, että meillä alkoi kesäloma, kun aamulenkitys tehdään rauhassa. Furista on kasvamassa charmantti, hyvätapainen -ja hermoinen uros.

Suuntasimme heti loman alettua uusintalonkkakuvaukseen Ellin ja Bobin kanssa Ouluun. Ensimmäisestä kuvaussessiosta minulla jäi harmittamaan aavistuksen vino kuva ja mietin vaikuttaako tämä kuvaustulokseen. Kuvaaja otti loistokuvat ja analysoimme kuvia. Päätös kuvista tuli pian Kennelliitosta ja tällä kertaa lausujakin oli eri henkilö kuin ensimmäisellä kerralla. Nähtyäni kuvat arvasin, että kuvaustulos ei muutu. Ellillä siis C/B lonkat ja Bobilla C/C. Syynä C lonkkiin on matala malja.

Sisarukset Bob ja Elli lonkkakuvissa kesällä 2021.

Kasvattajana tietysti harmittaa tulos, sillä pevisan mukaan punaisia irlanninsettereitä saa käyttää vain A ja B -lonkkaisia jalostukseen. Setteri on moninainen rotu kasvattaa ja mielestäni lonkat ovat vain yksi jalostamisen muoto. Toki ymmärrän sen, että huonot lonkat periyttää huonoa lonkkamaljaa, mutta kokeneena setteriharrastajana näen, että koiran jalostuksessa kokonaisuuden hallinta; käyttötarkoitus, luonne ja rakenne muodostavat toimivan kokonaisuuden. Elli ja Bob ovat muuten terveitä koiria ja mahtavan luonteisia. Tässä pentueessa on kahdella muulla sisaruksella A;n lonkat. Jalostuspohdintaa olen käynyt mielessäni, että miten käy punaisen irlanninsetterin rodun tulevaisuudessa, kun yhä harvempi lonkkakuvaustulos on A.

Kiitos pentukyselijöille! Kyllä me vielä pentuja teemme, mutta jalostustoiveet siirtyvät vuodella-parilla eteenpäin. Maltti ja pitkäkestoinen, tavoitteellinen työ on valttia koiraharrastuksessa.

Hilman ja Urhon pennut kesä 2020.
Bob Sofin kanssa mätsärissä. Punaisten kolmas tulos. Hienoa työtä Sofia!

Huippuhandlerit Tuulia, Sofia ja Rosa ovat harjoitelleet Maisan, Sohvin, Furin, Remun ja Bobin kanssa kehäkäyttäytymistä mätsärissä. Vuoden päänäyttely on Lapualla elokuun alussa, jonne olemme menossa porukalla. Myös pentueen isä Urho ja hänen omistaja Sanna tulevat mukaan näyttelyyn. Vietämme yhdistetyn pentu-ja näyttelyviikonlopun Lapualla.

Nuoret koirat esiintyvät ja seisovt jo varsin kivasti taitavien koirankäsittelijöiden kanssa. Kiitos tytöt teille kaikesta esittämisavusta ja innokkaasta harjoittelusta! Suuntaamme yhdessä Oulun Nord-näyttelyyn heinäkuussa. Pitkästä aikaa kierrämme muutamia näyttelyitä hyvällä koiratiimillä.

Bob 11-kuukautta mätsärissä.
Maisa harjoittelee Oulun näyttelyä varten. Handlerina Tuulia.
Bob veneilemässä.

Juhannuksen vietämme mökillä ja opetamme Furin uimaan. Tehkää kaikkea kivaa ja opettavaista koirienne kanssa kesällä. Nämä kolme upeaa setteriä olivat uimassa ja leikkimässä kesäisenä päivänä. Sohvi ui innokkaasti, Furi lähti uimaan minun perään, Bob ui mielellään ja Maisa kasteli hiljalleen etutassuja.

Hyvää kesää kaikille! Kuvassa: Sohvi, Furi ja Maisa.

Virkistävää ja mukavaa kesälomaa kaikille !

sekä turvallista keskikesän juhannusjuhlaa.

Edesmennyt ihana Santtu.