01/8/22

Pakkasterveiset pohjoisesta!

Joululomalla on ulkoiltu paljon settereiden ja lasten kanssa.

Paulus, Eemil ja Bob. Joululoma 2021.
Ulkoilemassa Bobin, Maisan ja Furin kanssa. Tällä reissulla Bob löysi latvalinnun ja osoitti seisonnan puuhun. Kohta kuului kahina ja lintu lensi pois puusta.

Olen toiminut pitkään punaisten ja punavalkoiset irlanninsettereiden yhdistyksen aluevastaavana täällä pohjoisessa. Aika on uusille tuulille ja seuraajakseni löytyi Anna-Maija Hanhirova. Hänellä on Sohvi-setteri (Entice Sunsation) minun kanssa yhteisomistuksessa.

Hienoa Anna-Maija, että otit pestin hoitaaksesi! Jatketaan kivaa yhteisulkoilua ja touhuamista jatkossakin:)

Tänään kävimme vuoden ensimmäisellä yhteislenkillä. Tervetuloa uudet ja vanhat jäsenet mukaan ulkoilemaan porukalla.

Kuvassa setterit Sohvi, Elli, Bob ja Furi. Pakkasta oli -30 c, mutta kävimme pikalenkin nauttimassa kauniista luonnosta.
Ihana Sohvi oli myös mukana ulkoilemassa Anna-Maijan ja Arvon kanssa.

F-pennuista on lonkkakuvattu Sylvi (Red Lovehunter`s Forestgirl) tuloksella B/B. Onnea hienoista tuloksista Päivi ja Jaakko! Loput F-pennut ja Sohvi kuvataan alku/loppukesästä.

Setteritytöt ja bestikset Maisa ja Sohvi.

Vuoden viimeinen näyttely tehtiin Helsinkiin joulukuun lopulla. Lauantaina oli Helsinki Winner ja sunnuntaina Vuoden Voittaja näyttely.

Pitkä junamatka aloitettiin yöjunalla. Kuvassa Furi ja Maisa.

Tulipa jälleen todettua, että etelä on kaukana täältä pohjoisesta käsin katsottuna. Lauantaina näyttelymenestys ei päätä huimannut ja ainoa moite ruotsalaiselta tuomarilta oli Furin hieman löysä kaulanahka. Siihen tuomari totesi, että kun koira kasvaa, niin nahka tasoittuu. Muuten arvostelu oli hyvä. Furi, Maisa ja Heta saivat erittäin hyvät. Sohvi erinomaisen.

Ihana Paulan Heta. Red Lovehunter`S Flashback. Paulus oli matkakumppanina sekä Anna-Maija ja Arvo. Heta saapui Seinäjoelta näyttelyyn Paulan kanssa.

Messarin näyttelyt oli hyvin järjestetty ja tilaa oli väljästi. Kehän laidalla oli kiva katsoa koiria ja nähdä setterikavereita.

Korona turvallisesti näyttelyssä Pauluksen kanssa. Paulus esitti Maisaa sunnuntaina.
Maisa , Red Lovehunter`S Fairytale esiintyi reippaasti isossa kehässä lauantaina ja sunnuntaina.
Sunnuntaina Heta sai erinomaisen ja sijoittui luokassa kolmanneksi. Upean Hetan esitti Rosa Remsu. Kiitos Rosa huippuhandlauksesta jälleen.
Meidän Furi, Red Lovehunter`s Forever sai sunnuntaina tuomari Saija Juutilaiselta erinomaisen ja oli luokassa neljäs. Koira sai hienon arvostelun. 17kk. Lupaava runkoinen. Hyvä luustoinen. Harvinaisen hyvä etuosa ikäisekseen. Oikealinjainen -ja ilmeinen uroksen pää. Hyvä purenta. Vahva kaula ja ylälinja. Syvä väri. Lupaava hapsutus. Varsin yhdensuuntaiset, vielä hieman kapeat liikkeet. Riittävästi driveä.
Sohvi, Entice Sunsation lauantaina ERI 3 ja sunnuntaina erinomainen. Sohvin esitti huippuhandleri Sofia Remsu. Tykkään kovasti Sohvin rakenteesta.
Rosa ja Heta sekä Sofia ja Sohvi Helsingissä 2021.
Hetasta vielä lähikuva:) F-pentueen lupaava narttu.
Furi ja joulupukin tapaaminen joulukuussa Lordin aukiolla.

Alkuvuosi ulkoillaan ja hiihdetään settereiden kanssa. Nyt on kunnon kohotuskausi alkanut koirille ja ihmisille tulevia koitoksia varten. Joitakin jalostussuunnitelmia on suunnitelmissa ja toiveissa, niistä myöhemmin, kun asiat varmistuvat.

Kiitoksia pentukyselijöille ja ollaan kuulolla asian tiimoilta.

Oikein mukavaa ja pirteää uutta vuotta 2022 kaikille koiraihmisille ja nelijalkaisille ystäville. Pysytään terveinä!

Näin rennosti otettiin joululomalla. Perhepetiin mahtuu monta setteriä nukkumaan ja rentoutumaan.