06/21/22

Hyvää kesää kaikille meidän kenneliltä!

Kevät on vaihtunut kesään. Pohjoisessa alkukesä on ihanaa vihreyden aikaa. Se on myöskin ihana asia, että vuoden aikojen mukaan voi punaisen irlanninsetterin kanssa harrastaa erilaisia asioita.

Furin kanssa olimme keväällä lakkovahdissa. Opet lakkoilee ja setteri on mukana kannattamassa sitä, että opetus-ja kasvatusalalle saadaan lisää palkkaa. Furi pääsi myös paikallisen ROAJ;n instatilille.

Koulu loppui ja meillä alkoi kesäloma. Pojat ja setterit heittäytyivät ensimmäisenä lomapäivänä paljuun.

Pojat, Paulus & Eemil aloittivat kesäloman paljuilemalla. Bob hyppää aina paljun reunalle ja on sitä mieltä, että hänen pitäisi päästä myös uimaan.
Tässä harjoitellaan pyörällä juoksuttamista. Ilmeistä näkee ettei ihan harjoittelu sujunut hyvin.

Kesäharrastuksina meillä on mökillä käynti, pyöräily, uinti ja rallytoko. Myös tietysti näyttelyissä käymme.

F-pentujen emä Hilma eli Red Lovehunter`s Dreamgirl ja tyttönsä Sylvi. R.L Forestgirl.
Kesällä uidaan settereiden kanssa.

Kesän näyttelykausi alkoi 21.5 Oulaisten näyttelystä ja hieno päivä siellä olikin. Tuomari Riitta Niemelältä saimme hyvää palautetta kasvattajaluokan yhtenäisyydestä.

Arvostelussa sanottiin näin; kaksi yhdistelmää, jossa 2 narttua ja kaksi urosta. Tasapainoinen ryhmä, jossa selvät sukupuolileimat. Yhtenäinen ryhmä seistessä ja liikkeessä. Kaikilla erinomainen vahvuusaste ja tasapainoiset liikkeet. Kaunis turkin laatu ja väri. Menestystä jatkoon. Olimme vielä BIS 2 kasvattajaryhmä. Kiitos tiimi mukanaolosta. Furi oli PU 4, saaden vara-sertin, Bob erinomaisen, Maisa erittäin hyvän (pikkusen joulukilot vielä painavat), Sohvi erinomaisen ja Sylvi oli paras narttu 2 saaden sertin. Onnea Päivi ja Jaakko Sylvin sertistä.

Rosa & Furi, minä & Sylvi, Sofia & Bob ja Anna-Maija ja Maisa. Kiitos tytöt esittämisavusta ja ihanasta päivästä.
Kasvattajaluokka 1 ja kunniapalkinto.
Sylvi. Red Lovehunter`s Forestgirl paras narttu 2 ja serti. Esittäjä Rosa Remsu.
Red Lovehunter`S Forever eli Furi. Rosa-handlerinä.
Red Lovehunter`s Fairytale eli Maisa.
Entice Sunsation eli Sohvi. Sohvi on Anna-Maijan ja minun upea sijoituskoira.

Tornion näyttelyssä 26.5 jatkui hieno näyttelymenestys. Sohvi oli paras narttu 2 saaden sertin, Bob paras uros 2 ja vara-sert. Furi , Sylvi ja veteraani-Elsa erinomaiset. Kasvattajaluokka 1 ja kunniapalkinto. Itse en päässyt näyttelyyn, mutta kiitos tytöt avusta ja handlaamisesta.

Tornion näyttelyssä kasvattajaluokka 1 ja kunniapalkinto. Tuomari Emma Pirilä. Mukana Furi, Sylvi, Bob ja Elsa. Kiitos huipputytöt handlaamisesta!
Entice Sunsation Sohvi paras narttu 2 ja serti. Handleri Sofia Remsu.
Sohvin ihana pää ja ilme. Koiran vahvuuksia joita moni tuomari on arvioinut erinomaiseksi.
Red Lovehunter`S Eräsamoilija. Tänä kesänä Bob on saanut massaa ja hienoa tulosta alkaa syntymään. Taitava-handleri Tuulia Pulkamo kuvassa Bobin kanssa.

Seuraavaksi suuntasimme perheen kanssa yhdistetylle kesäloma/näyttelyreissulle kesäkuun toisena viikonloppuna. Lapualla järjestettiin punaisen irlanninsetterin rotujärjestön, kanakoirakerhon toimesta erikoisnäyttely. Tänä vuonna tuomarina oli norjalainen käyttölinjan tuomari Porsanger Wenche. Lähinnä menin katsomaan erityyppisiä koiria ja oppimaan uutta jalostuksesta. Se on erittäin opettavaista analysoida koiran rakennetta peilaten sitä rotumäritelmään. Alkuvuodesta kävin Kennelliiton järjestämän peruskurssin koiran anatomiasta ja rakenteesta sekä tuomarityöskentelyn perusteista. Lapuan paras anti oli Sylvin, Red Lovehunter`s Forestgirl erinomainen arvostelu ja SA. Koira oli paras narttu luokassa kuuden parhaan joukossa.

Matkalla kohti Lapuaa. Elli, Sylvi, Bob ja Furi ovat viilennys- ja juontitauolla.
Paulus toimi tietysti reissussa handlerina. Poika on taitava esittämään settereitä ja tässä Sylvin kanssa poseeraushommissa.

Kasvattajaluokka sai kunniapalkinnon ja tulimme neljänneksi. Mukana oli 7.kasvattajaluokkaa. Olin tosi tyytyväinen sijoitukseen. Kiitos järjestäjille opettavaisesta päivästä! Onnea ROP ja VSP-voittajille!

Lapua 11.6.2022 kasvattajaluokka yhdistelmällä Bob, Sylvi, Elli ja Heta. Kiitos Paula ja Hannu mukavasta viikonlopusta ja esittämisavusta!

Samaan aikaan Rovaniemen näyttelyssä Elsan, Sohvin ja Maisan näyttelymenestys jatkui. Maisa erinomainen, Sohvi erinomainen, SA ja paras narttu 3 sekä virkeä veteraani-Elsa erinomainen, paras narttu 4, VSP-veteraani sekä veteeraani-serti. Onnea Maarit ja Juha Elsan hienosta menestyksestä.

Elsa Red Lovehunter`S Classic Beauty on upeassa kunnossa 10-vuotiaana. Onnea veteraani-sertistä!

Seuraavana päivänä Tuurissa kenneli pärjäsi hienosti. Tuomari Erja Nummi. Bob oli paras uros 4, Furi paras uros 2 ja serti, Elli ja Sylvi erinomaiset ja sokerina pohjalla Paulan Heta Red Lovehunter`s Flashback paras narttu 1, serti ja vastakkaisen sukupuolen paras eli VSP. Onnea Paula ja kiitos, kun sain esittää hienon nartun kehässä. Kasvattajaluokka sai 1 ja kunniapalkinnon arvostelulla; 2.yhdistelmää. Tasokas ryhmä rotutyypillisiä koiria, jotka terverakenteisia ja joilla on oikeat mittasuhteet. Sopiva luuston vahvuus. Ilmeikäs, oikealinjainen pää. Kaunis karvapeite ja tyypilliset liikkeet. Onnittelut kasvattajalle.

Serti-sisarukset Furi ja Heta.
Paras uros luokkaa. Paulus on Furin kanssa ja minä Bobin. Hienosti ja reippaasti molemmat koirat esiintyvät. Tykkään, kun setteri esiintyy reippaalla askeleella ja iloisesti.
ROP -Entice Karibbean Pirate ja VSP – Red Lovehunter`s Flashback.

Olipa kesänäyttelyviikonloppu joka jätti kivat muistot. Kävimme tietysti myös Keskisen kaupassa shoppailemassa.

Vielä Kuusamon näyttelyssä 18.6 Sofia kävi esittämässä Furin. Komea poika oli paras uros 4 ja sai sertin. Sohville tällä kertaa erittäin hyvä ja Wikalle hyvä. Näistä kokemuksista on hyvä jatkaa kesän näyttelyjä heinäkuussa.

Kenneliin on toiveissa loppuvuodesta pentuja. Sähköpostilla voi tiedustella asiaa. Ellille Red Lovehunter`s Erätyttö on myönnetty Kennelliiton luvalla pentue. Pentueeseen haen samaa rotytyyppiä mitä aikaisemmat pentueeni ovat. Lisätietoja myöhemmin, kun asiat varmistuvat.

Tämmöisiä söpöliinejä on toiveissa loppuvuodesta 2022. Kuvassa kennelin supermama Hilma.

Yksi suru-uutinen tavoitti minut kesäkuun alussa. C-pentueen narttu Donna , Red Lovehunter`s Candygirl oli menehtynyt yllättäen.

Lepää rauhassa upea Donna. Voimia teille Jukka & Jasmiina ja kiitos mukavasta yhteistyöstä!

Juhannuksena suuntaamme mökille saunomaan ja uimaan.

Hyvää juhannusta kaikille! Sekä ihanaa kesää 🙂

Hyvää juhannusta!