09/11/22

MUKAVAA SYKSYÄ KAIKILLE !

Kesä on vaihtunut syksyyn pohjoisessa.

Paloperällä Hilma ja Sylvi.

Kesän viimeinen näyttely kisailtiin 13.8 kotikulmilla. Mukana näyttelyssä olivat Bob, Remu, Sohvi, Elsa ja Maisa. Furi jätetiin kotiin, koska hänellä oli tassussa haava. Tuomarina oli uusi tuttavuus. Bob sai erinomaisen, mutta liikkui erittäin laiskasti. Remu hienosti erinomainen. Elsa sai erittäin hyvän. Sohvi oli paras narttu 3 ja Maisa rotunsa paras, ryhmän 7. ensimmäinen ja Best in showssa vielä neljäs. Onnea Joona ja Maisa. Huippupäivä kokonaisuudessaan.

Kasvattajaluokka 1 ja kunniapalkinto sekä BIS-kasvattajaluokassa olimme 4.

Hieno näyttelykesä takana. Kiitos koiraystävät mukana olosta ja huippuseurasta. Kiitos kaikille tuomareille kasvattajaluokan arvosteluista!

Bob sai kesän näyttelystä sertin. Tässä Tornion näyttelyssä, jossa koira oli paras uros 2.
Maisa Rotunsa paras. RYP 1 ja Best in show 4. Maisa täytti heinäkuussa 2-vuotta.
Maisalle on toiveissa pentuja joskus tulevaisuudessa. Tämän oman tyypin ja pään ilmeen haluan säilyttää linjassani.
Maisa ja minä Rovaniemen ryhmänäyttelyssä 13.8.2022.
Kuva on toukokuun Oulaisten ryhmänäyttelystä. Silloin olimme BIS-kasvattajaluokka 2. Kiitos kaikille tuomareille positiivisesta arvioinnista.

Kiitos huipputiimille mukanaolosta; Rosa, Sofia, Tuulia, Päivi, Jaakko, Joonas & Anna-Maija & CO . Ensi vuoden puolella jatketaan tätä hullunihanaa näyttelyharrastusta! Nyt keskitymme muihin aktiviteetteihin.

Syksy on hyvää aikaa miettiä, mihin suuntaan omaa jalostustyötä haluaa jatkaa eteenpäin.

Koiran jalostaminen on taidelaji ja se vaatii todella monta jalostuksen osa-aluetta, että suunnitelmat ja pentue onnistuu. Joskus on suunnitelmissa mukana onnea ja toisinaan ei.

Genetiikka on mielenkiintoista. Emä ja poika. Molemmat kovia kantamaan tavaroita. Koiran kanssa eletään 80% arkea ja hyvä hermorakenne/luonne on tärkein ominaisuus jalostuksessa minun mielestä.

Kävimme Maisan, Furin ja Sohvin kanssa lonkkakuvissa elokuun lopulla. Virallisissa tuloksissa tuli iloinen yllätys, mutta myös pettymyksiä. Ja juuri tätä jalostaminen parhaimmillaan on. Maisan lonkat näyttivät A;lta tulivat B;nä takaisin Kennelliitosta. Furin lonkat näyttivät terveiltä, mutta yllätykseksi ne tulivat C;nä takaisin. Sijoituskoirani Sohvin lonkat tulivat C;nä myös takaisin. Ihanaa pohtia myös näitä lonkka-asioita samanhenkisten setteriystävien kanssa.

Settereillä nämä matalat maljat nyt heikentävät tuloksia jopa yhdellä arviointiasteikolla. F-pentueesta kuvataan vielä Wikka ja Heta. Näin kasvattaja saa arvokasta tietoa miten jalostaminen on onnistunut lonkkien ja luuston osalta.

Pentutoiveet siirtyvät kevääseen 2023! Kiitos kyselijöille ja onnea oman punanutun etsintään:)

Paulan kaunis Heta. Kihniön näyttelyssä Heta sai erinomaisen laatuarvostelun.

Syksyllä suuuntaamme mökille, metsälle ja retkille. Luonnossa liikkuminen on parasta aikaa setterin kanssa.

Parhaat ulkoilukaverit. Sohvi, Furi, Elli, Bob ja Maisa.

Myös muutamia kanalintumetästysreissuja on suunniteltu syksyyn.

Paloperällä pikku-retkeilijät. Eemil, Paulus ja Kalle sekä koirat Bob, Furi, Hilma ja Sylvi.
Hyvää syksyä kaikille . Onnea metsästykseen kaikille metsästäjille!
Remu metsällä omistajansa kanssa.