Hyvää kesää kaikille!

Kevät on vaihtunut kesään. Toivotaan, että Pohjoiseenkin tulee lämmin helleaalto. Kävimme retkeilemässä ja Oukulla lenkillä toukokuun lopulla. Paulus ja Eemil ovat jo hyviä ulkoilukavereita minulle ja viihtyvät hyvin settereiden kanssa metsässä.

Tyttö-Hilma ja emä- Mila.

 

retkellä.

 

Hilman pentutoiveet siirtyivät loppuvuoteen! Tyttö keskittyy metsästykseen syksyllä ja muutamissa näyttelyissä käydään kesällä. Kiitos pennunkyselijöille ja ne , jotka jaksavat odottaa pentua minulta niin hieno juttu.

Hilma, pallonkantaja. Ja voihan sitä henkisesti kasvaa hieman ennen pentuja. Hilma on vasta kaksi ja puoli vuotta.

 

Näyttelyhommat jatkuivat toukokuun lopulla Sodankylässä. Lauantaina olin kehäsihteerinä ja sunnuntaina settereiden ja yhden englanninsetterin kanssa kehässä. Tuomarina oli Hannele Jokisilta.  Sää oli todella kylmä. Hienosti meni päivä ja tulokset olivat mitä mainioimmat. Kehän aloitti Kuuppis ollen paras uros 2 ja saaden sa;n (sertifikaatin arvon). Tiinan toinen koira Väinö oli ROP ja sai sertin. Onnea Tiina hienosta menestyksestä!

Luostolla käytiin metsälenkillä ennen kehää. Elsa ja Mila.

 

Elsa sai erinomaisen, Lyyli erittäin hyvän ja Mila sai erinomaisen ollen paras narttu 3 ja rotunsa paras veteraani. Isossa kehässä koira liikkui hyvin ja tuomari Harto Stockmari nosti Milan RYP3.

MIla RYP 3 Sodankylässä 2017.

 

Milan arvostelu. Voimakas, silti narttumainen kokonaisuus. Päässä hyvät linjat. Hieman lyhyt kaula. Hyvä eturinta. Sopiva luusto. Turhan korkea kinner, mutta hyvät polvikulmaukset. Vankka runko. Hyvä karva. Liikkeet rotutyypilliset.

 

Mila

 

Lyyli, Elsa, Mila ja Kuuppis kasvattajaluokka kunniapalkinto ja BIS 1

 

Tuomari Jokisillan arvostelu meni näin. Kaksi eri yhdistelmää. Kooltaan tasalaatuinen ryhmä. Selvät sukupuolileimat. Oikeanmalliset päät. Hyvät rungot. Osalla turhan korkeat kintereet. Riittävän tasalaatuinen ryhmä.

BIS 1, tuomari Leila Kärkäs.

Olin todella tyytyväinen tulokseen. Jos mietin aikoja, kun ensimmäisen kerran esitin kasvattajaluokan vuonna 2010, niin siitä olemme kehittyneet rakenteellisesti. Takaliikkeet ovat tulleet kaikilla paremmiksi. Tyyppinä kasvattini ovat samanlaisia, pään linjat ja ilmeet ovat tunnistettavissa samantyylisiksi ja mikä hieno juttu. Turkki on rotumääritelmän mukaista, suoraa ja silkkistä. Luustosta on tullut tuomareilta hyvää palautetta ja en itse pidä liian raskaista settereistä. Mielestäni setterin pitää olla elegantti, sporttinen ja kauttaaltaan tyylikäs. Tästä on hyvä jatkaa kesän näyttelyitä. Kiitos tiimi mukanaolosta!

Paulus täytti kesäkuun alussa 6-vuotta ja ensimmäisestä pentueesta Alli jo 13-vuotta. Alli on aina ollut terve ja virkeä koira. Toivomme Allille ja Päiville vielä mukavia yhteisiä vuosia! Allin synttäreitä vietettiin missä muualla kuin ulkoillen metsässä.

Alli 13-vuotta! Onnea ihanalle setterille.

 

Nautitaan kesästä koirien kanssa ja onnea kaikille kesän koitoksiin! Hyviä kesäharrastuksia setterin kanssa ovat uinti, noutojutut ja pyöräily.

Sissi veneilemässä. Setteristä on laivakoiraksi myös. Milan pentu d-pentueesta.

 

Tessa uimassa

 

Iloista ja pirteää kesää kaikille!

Santtu-veteraani kohta 9-vuotta. Hyvää kesää kaikille!

 

kaverit uimassa ja jäähyllä lenkin jälkeen.

Vastaa