Hyvää Juhannusta!

Kohti juhannusta mennään ja Pohjoisessa on yötön yö eli valoisaa on koko vuorokauden. Ihan mahtavaa. Ainakin minä nautin valoisista kesäilloista settereiden kanssa. Hilma on geneettisesti tutkittu silmäsairauden PRA RCD4 mutaation osalta ja koira on perimältään terve ihan virallisesti. Olen esittänyt pyynnön rotujärjestöltä, kanakoirakerholta, että uuteen Pevisaan lisätään suositus tämän silmägeenin tutkimuksesta. Ja, että kun testin on ottanut eläinlääkäri ja se on tutkittu, niin tuloksen saisi laitettua Kennelliiton suositusten mukaisesti koiran jalostustietokantaan samalla tavalla kuin siellä näkyy muut terveys- ja näyttelytulokset.

Alli, Hilma ja Friidu menossa mökille. Uintitauko Posiolla.

 

Uutta Pevisaa odotellessa ja jalostusasioita pohtiessa.  Itse kiinnitän yhä enemmän huomiota setterin jalostuksessa kokonaisuuteen. Mistä kaikista osa-alueista syntyy hyvä punainen irlanninsetteri? Päivin kanssa kävimme pyörähtämässä kanakoirakerhon erikoisnäyttelyssä Lapualla. Näyttelyssä oli erinäköisiä ja kokoisia lintukoiria. Itse en enää halua puhua linjojen jakautumisesta vaan eri tyyppisistä settereistä. Kehän laidalta oli hienoa nähdä muutamia upearakenteisia, hienosti liikkuvia ja kivanluonteisia settereitä. Oli myös valaisevaa vaihtaa kuulumisia pitkänlinjan käyttökasvattajan kanssa. Tällä kerralla mukana olivat koirista Hilma ja Mila siis äiti ja tyttö. Tuomarina oli Britt-Marie Dornell Ruotsista ja narttuja oli mukana 44 kappaletta. Yhteensä koiria oli ilmoitettu 71 näyttelyyn. Hilma oli hienosti paras narttu 4, saaden sa;n. Tuomari kehui kovasti koiraa minulle ja tyttö sai hienot arvostelut. Mila-veteraani sai erinomaisen ja oli luokassaan toinen. Päivin kyydissä matka taittui vauhdikkaasti yhden pysähdyksen taktiikalla! Jälleen tuli todettua, että Rovaniemeltä on pitkä matka joka puolelle.

Hilma kanakoirakerhon erikoisnäyttelyssä 10.6.2017 Lapualla paras narttu 4, sa.

 

Sain Tiinalta kuvia Sodankylän näyttelystä. Tiinalla on hienot pojat. Nuori koira Väinö oli siis VSP Sodankylän näyttelyssä toukokuun lopulla  (vastakkaisen sukupuolen paras) sekä saaden sertin. Tiinan toinen koira Kuuppis, joka on siis kasvattini oli Paras uros 2. Kuuppis on terve ja vauhdikas kaveri, jota käytetään metsällä. Kuuppis on luonnetestattu ja hienosti pärjännyt näyttelyssä. Koiralla on B;n lonkat ja 0 kyynärät. Itse toivon, että urosta käytettäisiin jalostukseen tulevaisuudessa. Lisätietoja koirasta voi kysellä Tiinalta sähköpostilla. Tiinanis21@gmail.com .

Kuuppis

 

Kuuppiksella on tosi kiva päänlinjat ja ilme. Itse pidän ns. ”vanhanaikaisista setterin päistä”. Uroksella liian kevyt kuono ei anna maskuliinista leimaa.

 

Minnan Lyyli sai erittäin hyvän. Nyt jo tiedän, että Lyyli on veteraaniluokassa edukseen ja saa silloin viimeistään sertin. Koiralla mittasuhteet kunnossa kaikin puolin. Kevyet koirat kehittyvät hitaasti, mutta varmasti jos muuten rakenne terve ja tasapainoinen.

 

Kuuppiksen ravia. Koira on reipas ja iloinen esiintyjä. Joskus vauhtia on liikaa.

 

Mila oli hienosti BIS 3 veteraani.

 

Kasvattajaluokan lennokasta menoa!

 

ja vielä mukava muisto näyttelystä BIS 1.

Kuuppis, Elsa, Lyyli ja Mila. Koirat ovat kahdesta eri yhdistelmästä.

 

Kesällä uidaan, pyöräillään, mökkeillään ja otetaan rennosti settereiden kanssa. Tässä Allin ja Milan tyylinäyte auringonotosta.

Alli 13-vuotta ja Mila kohta 9-vuotta ottamassa aurinkoa.

 

Näyttelyt jatkuvat Rovaniemellä juhannuksena! Hyvää ja turvallista juhannusta kaikille! Ja Onnea kesän näyttelyihin kaikille!

Tytöt mökillä.

 

 

 

 

Vastaa