05/31/14

Toukokuun kuulumisia :)

Pohjoiseen on saapunut kesä. C-pennuista on lonkkakuvattu Jaanan Tessa. Nyt kaikki nartut  on kuvattu. Jäädään odottelemaan tuloksia. Varmaan tulevaisuudessa jotakin c-pentujen narttua tullaan käyttämään jalostukseen. Näin linjani säilyisi.
alli.posenetti
Minun ei pitänyt mennä Oulun näyttelyyn, mutta toisin kävi. C-pentujen emä Milu hienosti erinomainen ja kolmas luokassaan. Koira ei vielä parhaassa kisakunnossa. Pikku hiljaa kasvattelemme lihaksia ja kiinteytystä. Setterin tulee olla sporttinen, ei mikään pössykkä! Lyyli, Friidu ja Alli saivat erittäin hyvän. Lyylin arvostelu miellytti minua kovasti. Koira on vielä kovin kesken. Tuomarina Arja Koskelo. En ollut käynyt hänen arvostelussaan pitkään aikaan.
toukonetti
Kesä menee settereiden kanssa uidessa, pyöräilessä, tehden kaikkea kivaa setterimäistä sekä käymme muutamissa lähinäyttelyissä. Myös yksi huiteleva kasvattini pitäisi saada ruotuun metsässä. Teemme siis paljon tokoharjoituksia koiran kanssa.
kuva.toukokuunetti
Hyvää kesää kaikille!
kesåpose nettisivut
07/1/13

Juhannusnäyttely

Jo perinteinen Rovaniemen juhannusnäyttely 2013  oli loistava päivä minun kasvateille. C-pennut jatkoivat hienoa näyttelymenestystä! Tuomarina jälleen uusi tuttavuus Tanya Ahlman-Stockmari. Elsa ( R. L. Classic Beauty) oli ROP & Serti, Kuuppis ( R.L Coopa Cape) VSP & Serti, Donna (R.L. Candygirl) EH 3 , Alli ( R.L.Anastacia) ERI 1 ja  ROP-veteraani sekå kasvattajaluokka 1 & KP.  Mukava päivä. Kiva, kun Jukka ja Donna pääsivät mukaan Teijosta asti Pohjoisen hulinoihin. Oli kiva nähdä teitä 🙂

06/4/13

4.6.2013 A-pennut täyttivät jo 9-vuotta. Onnea virkeille veteraaneille!

Tämän kesän pisin näyttelytournee tehtiin Pohjanmaalle. Olimme ensimmäistä kertaa 23 vuoteen Lapualla kanakoirien erikoisnäyttelyssä. Matka ei ollut turha ja näyttelystä jäi kokonaisuudessan hyvä kuva ja fiilis. Elsa junnuissa ERI 2, Mila ERI, Friidu EH, Alli ERI 1, Sa, ROP.VET & BIS 1.veteraani. Kasvattajaluokka 6 kasvattajan joukosta 3 ja KP 🙂 Tuomari Lena Nordin kehui 4 nartun tyyppiä, kokoa ja päitä loistaviksi:)
Tuurissa 9.6. sama poppoo kehässä, tuomarina uusi tuttavuus Aila Lehmussaari. Elsa ERI1, Friidu ERI3, Mila ERI 1, SA, PN2, Alli ERI1, SA, PN3, ROP.VET. Kasvattajaluokka 1&KP. Arvostelu; Ryhmä koostuu neljästä nartusta. Kaikilla miellyttävä koko. Kaunislinjaiset päät ja hyvä raajarakenne. Liikkeet vetävät. Kaunis turkin väri ja laatu. Onnea kasvattajalle!
Kiitos Päiville ja Susannalle mukavasta viikonlopusta sekä Jennille ja Terolle Milan (c-pentujen emä) lainasta. Tytöstä on kuoriutunut oikea kaunotar. Tulossa kuvia reissusta myöhemmin.
05/25/13

Uusi koira saapui taloon

Meillä on uusi perheenjäsen, uros setterinpentu Ruotsista. Pitkäaikainen unelma hankkia kennel Discoverystä, Ruotsista Barbrolta ja Bosselta uusi koira onnistui. Tästä asiasta olen haaveillut jo pikkutytöstä asti ja se viimein toteutui. Kiitos luottamuksesta kasvattajat. Barbron pitkäaikaista ja upeaa jalostustyötä suunnattomasti kunnioittaen. Kiitos, kun luotit loistavan koiran meille. Uusi pentu on Discovery`s Across The Universe, suomalaisittain Noel. Koiran takaa löytyy tyylikkäitä koiria Ruotsista ja Englannista. Lisätietoja koiran sukutaulusta kohdasta koirat. Omistamme koiran yhdessä ystäväni Elina Miettusen kanssa. Aika näyttää mitä pojasta tulee, mutta jo nyt olemme todella iloisia pennusta.
Tack för Barbro denna valp!
05/15/13

Lisää näyttelyitä

Näyttelyt jatkuivat 4.5 Kuusamossa. Tuomarina oli Harry Tast ja hän oli tiukka. Kenestäkään ei tullut ROp koiraa ja eriä jaettiin niukasti. Kuuppis sai ERIN, Elsa EH;n,  Alli EH;n ja Peku sekä Friidu H;n. Laidasta laitaan siis tulokset. Kasvattejani pidettiin liian isoina (onhan ne liian isoja jos mittaa koiran kaulasta) Friidun säkä on 60cm ja Pekun 65cm. Tastyn mittaukset olivat eri luokkaa. Itse olin tuolloin Götebörgissa hakemassa uutta setterinpentua:)
Rovaniemen ryhmänäyttelyssä 9.5 tuomarina oli Eeva Anttinen. Tiesin Anttisen tiukkuuden ja odotin  H,ta kasvateilleni, mutta tulokset yllättivät. Kuuppis ( Red Lovehunter”s Coopa Cape) sai ERIN, Tessa ( Red Lovehunter`s Classic Queen) ensimmäisessä näyttelyssä ERIN ja Santtu (JV -09 Red Lovehunter`s MR Bean) ERI1. Tässäkään näyttelyssä ei jaettu sertejä eikä Roppeja. Tuomari oli jälleen tiukka! Olen aina sanonut, että suomalaisilta tuomareilta serti ansaitaan….
05/13/13

Kesäharrastusten pariin

Lordin kanssa talvinen hiihtoharrastus on jäänyt ja olemme siirtyneet harjoittelemaan näyttely-ja sosiaalistamisharjoituksia C-pentujen kanssa. Pennut täyttivät huhtikuussa vuoden ja ovat aika temperamenttisia junnuja. Vuoden tauon jälkeen aloitimme näyttelykauden uudella innolla. C-pennut ovat aloittaneet ensimmäiset näyttelynsä hienoin tuloksin. Pellon näyttelyssä 27.4 Päivin koirat pärjäsivät loistavasti. Tuomarina oli Pekka Teini.
Rop ja Sert Red Lovehunter`s Bambi, Rop.veteraani ja PN2 Red Lovehunter`s Anastacia . Tiinan Kuuppis sai Evan linkuttamisen vuoksi, Elsa sai ERIn ja Santtu EH;n. Kasvattajaluokka sai 1 ja KP.
04/15/13

Kevät!

Kevään olemme ulkoilleet settereiden kanssa luonnossa. Jälleen kerran täytyy todeta, että setteri on aidoimmillaan  metsässä ja, kun saa juosta vapaana.

Lyyli kevätlenkillä