Mukavaa talvea pohjoisesta!

Pohjoisessa on ollut pakkasia pitkään. Silti olemme käyneet pikalenkkejä. Tammikuun alussa alkoi meidän hiihtokausi. Lauantaina meillä oli settereiden yhteislenkki.

Meillä oli yhteislenkki lauantaina. Ulkoilijoita ja koiria oli mukavasti mukana.

Bobi ja Furi ovat kyllä parhaat personal trainerit.

Bob, Furi ja Kevin ulkoilemassa tammikuussa.

Meidän pikku-Kevin G-pentueesta muutti Piian, Pertin ja Pekun luokse Ylikylään. Kevinille ei tullut toista kivestä ja pitkään harkitsin pidänkö hänet kotikoirana vai en. Onneksi löytyi ihana koti Kevinille Rovaniemeltä.

Kevin ja Peku. Ystävykset. Kiitos Piia & Pertti upeasta kodista.

Kasvattajan työ ei todellakaan ole aina ihanaa ja helppoa. G-pentueessa oli monenlaisia haasteita, ongelmia ja jalostuksen sattumanalaisuuksia. Uskon, että jalostuksessa kaikki vaikuttaa kaikkeen mm.geenit (tärkeintä ), ympäristötekijät, liikunta, ravinto, tasapainoinen elämä jne.

Pentueen ainut narttu Helga oli alusta asti pieni ja välillä oksenteli. Kävimme laajoissa tutkimuksissa tammikuussa ja pieneen kokoon selvisi syy. Helgalla todettiin MO- eli kurkkutorven laajentuma.

Helgasta tuli enkelikoira helmikuussa. Voimia Maarit ja Juha suruun. Kiitos parhaasta mahdollisesta kodista minkä tarjositte ihana luonteiselle Pikku-Helgalle.

Kieltämättä olo on ollut apea jalostuksen suhteen. Aiemmat pentueet ovat olleet terveitä ja kukaan pentu ei ole koskaan kuollut nuorena. Ikävä juttu. Koen, että kasvattajan on hyvä kertoa omista onnistumisistaan jalostuksessa, mutta myös ikävistä asioista. Tämä Helgan poismeno kosketti tosissaan ja nuoren koiran poismeno on kamalaa omistajille ja kasvattajalle.

G-pentueen Kevin.

Helmikuun alussa kävimme Tornion näyttelyssä. Menestys oli varsin hyvä. Bob oli paras uros 3. Remu sai erinomaisen. Hilma oli veteraaniluokassa ensimmäistä kertaa ja sai erinomaisen ja hienot arvostelut ollen paras narttu 3.

Joonaksen Maisa oli mukana ja oli paras narttu 2. Kasvattajaluokka sai kunniapalkinnon ja oli Best in Shown 2.parhain kasvattajaluokka. Kiitos ystävät kivasta päivästä.

Remu. E-pentueesta.
Remun päätä ja ilmettä. Remu on terve ja viriili poikakoira. Koira on yhdistelmästä Red Lovehunter`s Dreamgirl & Fansett Precious of Paris.
Bobi näyttelyssä ja tarkkana.
Bobi. Paras uros 3. Bobi ja REmu ovat siis veljeksiä. Remulla on A;n lonkat ja Bobilla C.
Hilma Tornion näyttelyssä. Koira oli ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa. Hilma on E ja F-pentueeni emä. E- ja F-pennut ovat olleet täysin terveitä.
Hilman päätä ja ilmettä. Tykkään Hilman rautaisesta luonteesta ja tasapainoisesta rakenteesta. Hieman jo harmaita on tullut leukapieliin.
Maisa 3 ja puoli vuotiaana.
Maisan päätä ja ilmettä.
Kasvattajaluokka. 3.eri yhdistelmää. Bob, Remu , Maisa ja Hilma.
G-pentueen Wekku ottaa rennosti.

Mukavaa talvea kaikille! Pysykää terveenä ja ulkoillaan paljon koirien kanssa!

Bobi ja Furi lempipuuhassa eli juoksemassa. Lunta on todella paljon nyt.

Vastaa